perjantai 13. heinäkuuta 2018

ROADTRIP PART 2 - MATKAVIDEO

















Minä olen ollut niin loman vietävänä että tämän reissun toinen osa (ja tietenkin myös kolmas) jäi kirjoittamatta täysin. Näin kuukausi jälkeenpäin reissua muistellessani minut valtaa kuitenkin vielä niin hyvä tunne, koska tämä reissu oli ehodottomasti elämäni hienoin. Tässä osassa haluankin kertoa, tai ennemminkin näyttää teille koko reissumme hienoimmasta viikosta kun vuokrasimme automme, pienen punaisen Ursulan, ja ajoimme 2000 kilometriä Kalifornian halki. Matkan aikana maisemat muuttuivat kauniista hiekkarannoista ja rannikoista, aavikkoon ja aina lumisiin vuoristoihin saakka. Yhden päivän aikana saatoimme nähdä niin paljon että illalla olimme aivan pää pyörällä ja nukahdimme kirjaimellisesti hymyissä suin.

Ajaminen Jenkeissä sujui täysin mutkitta. Löysimme aina ilmaiset parkkipaikat ja auto näin yleisestikin helpotti elämää täysin, koska Jenkit nyt ovat sellainen maa jossa ei oikein pärjää ilman autoa. Kaikista ihaninta oli se että aina jotain ihanaa nähdessämme pystyimme vain pysähtymään ilman mitään kiirettä ja nauttimaan hetkestä. Auto itsessään oli myös sen verran mukava että siellä ihan mielellään joskus istui lähes koko päivän. Kiitos rakas Ursula automme hyvästä kyydistä!

Autoreissumme ehdottomasti hienoin päivä oli kolmas päivämme kun aamulla heräsimme usvaisesta Morro Baysta ja saimme heti aamusta ihailla tätä pientä kalastajakylää jossa merileijonat ulvoivat rannalla. Pian Morro Baystä lähdettyämme päädyimmekin aavikolle jossa tien ylitti kojootti ja tyypillinen länkkärityylinen heinäpallo vieri tien pielessä. Minä kun en edes tiennyt että Kaliforniassa olisi mitään aavikkoja! Tämä oli niin uskomatonta koska ulkona oli yli 40 astetta, ja äänen ääntäkään ei kuulunut meidän auton hyrräämisen lisäksi. Ilma vain seisoi. Niin absurdinen tunne ja en ole koskaan kokenut mitään vastaavaa! Illalla löysimmekin itsemme sitten Sequoian kansallispuistosta, jossa sitten näin elämäni hienoimmat maisemat. Sitä kauneutta on niin mahdotonta kuvailla, eikä kamera millään tavalla pystynyt sitä myöskään taltioimaan, vaikka kuinka yritimme. Me ajoimme niitä pieniä kiemuraisia serpentiiniteitä ylös vuorille, kun samalla sitten työnsin pään ikkunasta ulos että näkisi paremmin maisemia. Ne vuoret olivat niin hulppean kauniit! Lopulta päädyimme punapuumetsään, jossa taas ne puut olivat taianomaisia. Näimme jopa maailman suurimman puun siellä! Aivan uskomaton päivä.

Me matkan aikanamme kuvasimme satoja pieniä videoklippejä puhelimellani, koska halusimme reissustamme mukavan muiston itsellemme. Tämä video ei ole ollenkaan mitään hyvää laatua, ja on enemmän sellainen kotivideo - sillä omaan käyttöönhän tämä oli tarkoitettu -, mutta ajattelin että tämä video kuitenkin näyttää niin hyvin koko reissumme kokonaisuutena, että haluan sen teidänkin kanssanne jakaa. Videostakin huomaa että reissun loppua kohden tuo kameran käsittely oli paljon parempaa ja aloimme enemmän kuvaamaan ainoastaan pitämällä puhelinta sivuttain. Mutta näistä pienistä ongelmista huolimatta video on kyllä ihan katseltavaa :D! Mielestämme tämä video oli oikeasti kuningasidea, koska ilman sitä ei meillä olisi näin uskomatonta muistoa matkastamme, ja päätimme että jatkossa voisi jopa ihan kameralla kuvata hyvälaatuisia matkavideoita. Toivottavasti saatte siitä jotain irti!


SaveSave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti