maanantai 18. toukokuuta 2015

Sivistyspäivät


Kulttuuriviikonloppu. Kerrankin voi sanoa että tuli tehtyä jotain normaalista poikkeavaa viikonlopun aikana. Yllätyksekseni host perheeni lähti torstai iltana Pariisiin, joten sain torstai iltapäivän ja perjantain täysin vapaaksi. Jes! Vapaanahan tässä ollaan oltu siitä asti ja huomenna edelleen jatkuu. Torstaina sitten päätimme Nielsin kanssa ottaa museokortit kouraan ja lähteä katsomaan Anne Frankin taloa.

Olin käynyt Anne Frankin talossa jo kerran aiemmin, mutta tästä on jo melkein 4 vuotta aikaa. Tuolloin englanninkieleni ei luistanut yhtä hyvin ja kiinnostus historiaan oli ehkä hieman matalammalla. Mielestäni toisen maailmansodan aiheiset asiat ja eritoten museot ovat erittäin erittäin mielenkiintoisia ja siksi olin hyvinkin innoissani tästä talosta. Talo oli paljon isompi kuin muistin. Huoneita oli aika useita ja niiden kokokin oli aika runsas, tosin asuihan siellä kahdeksan henkeä useiden vuosien ajan loukussa. Oli niin mahtavaa ajatella että kymmeniä vuosia sitten Anne Frank kulki niiden samojen ovien läpi ja Anne Frank meni piileksimään sen saman kaapin taakse jota minä siellä katselin. Kuviahan sieltä en saanut sillä niiden ottaminen oli kielletty, mutta suosittelen kyllä Amsterdamin vierailijoille tätä museota kovasti.

Muiderslot. Mahdollinen uusi kotini?


Perjantaina päätimme jatkaa kulttuurikierrostamme. Perjantaina otimme suunnan siis Muiderslotiin (Muidenin linnaan). Olen elämässäni vain kerran nähnyt ihan kunnon linnan ja silloinkin vain ulkoapäin. Olin tosi innoissani että tällä kertaa pääsen katselemaan linnaa ihan sisältä käsin. Linna oli erittäin hieno ja myös erittäin vanha. Olen varma että lapsille tämä linna on ihan unelmientäyttymys sillä siellä pystyi hyvin leikkimään linnan prinssiä ja prinsessaa. Itselleni linnan sisältö oli ehkä kuitenkin pienoinen pettymys. Hienohan se oli, mutta erittäin kolkko ja kylmä. Isoon saliin emme edes päässeet sillä se on suljettu turisteilta. Eli pääosin kiertelimme linnan torneja ylös ja alas ja päästiin myös linnan tyrmään joka ehkä mielestäni oli se kaikista hienoin paikka. Jälleen kerran ajatus siitä että siellä tyrmässä on oikeasti ollut vangit raudoilla kiinni seinässä sai minut vaikuttumaan. Linnan puutarha oli myös todella kaunis. Ei minua haittaisi viettää viikonloppu tällaisessa linnassa.

Niin kaunis linna!

Linnan sisäpiha

Ritarini

Niels poseeraa

Linnan puutarha

Lauantaina tuntui että väsymys viikosta painoi kovasti päälle, mutta halusimme siltikin lähteä Amsterdamiin ruokafestareille (Rollende keukens). Emme osanneet odottaa festareilta mitään, joten siksi otimme vain pienen määrän rahan mukaan ja söimme jo hieman illallista kotona ennen lähtöä. Festareille saavuttuamme tajusimme että siellä on ihan törkeästi ruokavaunuja ja niin paljon eri ruokavaihtoehtoja mistä valita ihan heinäsirkoista ja ötököistä pizzaan asti. Valinnanvaikeus oli suuri ja siksi kiertelimme ees taas hetken ennen kuin teimme päätöksemme. Itse päätin ottaa nachot ja jäätelön sillä maha oli jo aika täynnä siinä vaiheessa, mutta Niels päätti kokeilla korealaista ruokaa. Päätimme että ensi vuonna otamme paljon rahaa mukaan ja ei syödä mitään ennen festareille menoa.

Ruokaa ja musiikkia. Rollende keukens Amsterdam




Eilen sitten juhlistimme sitä että oli tasan vuosi minun ja Nielsin ensitreffeistä. En tajua miten jotakin ihmistä voi rakastaa noin paljon. Ihanaa että olen löytänyt tuollaisen hurmurin josta en pysty olemaan erossa kahtakaan päivää :)


                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti