tiistai 12. huhtikuuta 2016

Lomatarina


Numero ykkös uutinen Hollannista on se että kesän tapainen kevät on saapunut keskuuteemme!!! Viimeiset 3-4 päivää ovat olleet niin aurinkoisia ja lämpimiä (yli 20 astetta) ja ulkona pystyi helposti menemään t-paidassa. Minäkin onnistuin haalimaan kunnollisen rusketuksen naamalle. Luokkatoverit luulivat että minä kävin jossain lämpimässä maassa loman aikana, mutta ei. Pari tuntia istuin takapihalla hehe.

Tuulinen rantapäivä 



Tänään päädyin taas koulunpenkille. Minusta tuntuu että loma meni jotenkin ihan sumussa ja en edes kerennyt alkaa kunnolla nauttimaan siitä, kunnes se yks kaks olikin jo ohi. Minä eilen pääsin niin kesälomafiiliksiin että tänä aamuna herätyskelloon herääminen tuntui siltä kuin joku olisi lyönyt minua paistinpannulla päähän. Kuitenkin tästä huolimatta loma oli mielestäni ihan onnistunut, vaikken ehkä kerennyt väsymyksen takia tekemään niin paljon kuin olin toivonut. Minä näin kavereitani usein, kävin hieman bilettämässä ihan Amsterdamissa asti ja täytyy sanoa että oli viimeinen kerta kun pistän korkkarit jalkaan ulos mentäessä. Tai ainakin jos tiedossa on paljon kävelyä. Me käytiin myös eräänä tuulisena päivänä rannalla ja tuo matka oli todella onnistunut. Tuntui että olisimme ottaneet junan ulkomaille vaikka edelleen ihan Hollannin rajojen sisässä oltiin. Ranta oli erittäin kaunis ja jotenkin inspiroiva. Tämän lisäksi kävin tietty Amsterdamissa shoppailemassa, vaikka paljon ei ostoskoriin tarttunutkaan. Kävimme myös jääättimäisellä kirppiksellä, jonne piti itseasiassa maksaa sisäänpääsymaksu. Niin iso ja kuuluisa se kuulemma on. Tajusin kuitenkin taas kerran sen että en ole oikein kirppis ihmisiä, sillä minua ei oikein inspiroi ostaa mitään, kun kaikki vaatteet ovat jättimäisessä vaatepinossa ja kun ihmiset kuitenkin pyytävät näistä tavaroista/vaatteista joskus suhteellisen paljon rahaa. Sain onneksi pari paitaa ostettua ettei se sisäänpääsymaksu mennyt ihan hukkaan.









Tyypillistä Hollantilaista ruokaa.


Tämä tuleva koulujakso jaksaakin jo jotenkin masentaa, sillä tiedossa on matikkaa ja todella tylsää tutkimuksen tekemistä, mutta 6,5 viikkoa jäljellä ja sitten muutamat kokeet ja minä pääsen Suomeen! Katseeni on todellakin tulevaisuudessa tällä hetkellä. Tämä sää motivoi minua vain kesälaitumille, enkä todellakaan halua näpytellä laskintani koulun sisällä. Tässä ja seuraavassa kuussa on onneksi niin paljon tapahtumaa, että toivon mukaan aika tulee menemään siivillä. King's day on tuotapikaa täällä ja suunnittelimme kavereideni kanssa huvipuistoretkeä. Samoin muutamat festarit on tulossa ja jääkiekkokin alkaa, joten tekemistä aivan varmasti riittää.










                                   

1 kommentti: