sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

I AM ADDICTED TO.. JACKETS?!

Minä olen aina ollut sellainen persoona etten oikein tule riippuvaiseksi yhtään mistään. Olkoon kyse ruoasta, voiteista, savukkeista, juomista, meikeistä, huulirasvasta tai mihin ikinä voikaan addiktoitua, ei minulla ole koskaan ollut mitään tällaista ongelmaa. Minä en nyt kuitenkaan aio puhua mistään omaa terveyttä vaarantavista riippuvuuksista, vaan tällä kertaa tarkoitan sellaista kevyttä riippuvuutta, jolloin ehkäpä jotain tuotetta ostaa vain tosi usein, vaikka kotoa löytyy jo montaa samantyylistä tuotetta. Tai vaikka sellaista riippuvuutta että joka viikko on vain pakko päästä käymään jossakin.

Toki ihmiset, ja myös minä, ovat riippuvaisia monistakin asioista; rakkaus, seura, haasteet, ulkonäkö ynnä muuta. Tänä keväänä olen kuitenkin yllättänyt itseni, ja olen ominut sellaisen pienen riippuvuuden, jota minulla ei koskaan ennen ole esiintynyt. Olen aina ollut todella nuuka kun tullaan rahan käyttöön, ja eritoten jos puhutaan rahan käytöstä vaatteisiin. Toki pidän vaatteista, ja minusta on ihana näyttää kivalta, mutta yleensä menen aina itku kurkussa vaatekauppaan noin kerran parissa kuussa, ja ostan sitten roppakaupalla kamaa. Shoppailu ei ole koskaan ollut mitenkään lempipuuhaani. Haluaisin aina vain skipata sen vaatteiden sovituksen, ja vain ostaa suoraan kaiken.

Nyt kuitenkin viimeisten muutaman kuukauden aikana minuun on iskenyt aivan kamala shoppailukärpänen, eikä mikä tahansa shoppailukärpänen, vaan takkikärpänen. Olen ostanut monenlaista vaatetta, mutta joka shoppailukerran jälkeen (mitä nyt on tapahtunut noin kerran viikossa viimeisen reilun kuukauden aikana), on matkaani tarttunut takki. Nyt neljännen takin ostamisen jälkeen olen alkanut pohtimaan voikohan kyse olla takkiriippuvuudesta?




Ensimmäinen farkkutakkini, mutta tämän ostin kyllä jo viime kesänä

Tämän vuoden ensimmäinen farkkutakki ostos

Ja sitten kun minun kaikissa farkkutakeissa oli tommoiset 'bad ass' reiät, niin pitihän sitä ostaa myös grandma proof takki, kun ei hän hyväksy näitä 'reikäisiä' vaatteita

Sitten minun uusi vaaleanpunainen rakkaus, koska en mistään löytänyt himoitsemaani valkoista farkkutakkia

Mutta sitten kun se valkoinen täydellisyys lötyi, olihan sekin pakko ostaa



Kuten kuvista näkyy, kyseessä ei myöskään ole mitenkään hirveän erityyliset takit, vain lähinnä eriväriset ja malliset farkkutakit. Nyt viimeisimmän takin ostaessani vannoin että nyt loppui, liika on liikaa, mutta saa nähdä mitä tapahtuu kun päädyn seuraavan kerran vaatekauppoihin. Tiedän myös että viikon päästä minuun iskee pieni kiukku kun niin kovasti haluaisin tuoda jokaisen uuden rakkauteni mukanani Suomeen (ja oikeasti olen käyttänytkin näistä jokaista lähes tulkoon joka viikko), mutta nämä kaikki yhteensä painavat varmaan sen 20kg mitä matkalaukussani saa olla. Joku näistä joutuu sitten jäämään kotiin, vaikeus.

Olen myös pohtinut syytä siihen miksi vaatteiden, ja erityisesti takkien ostaminen on juuri nyt niin miellyttävää. Onkohan se sitten se stressi, joka sitten saa minut hakemaan hyvää oloa vaatekaupasta. Minähän olen aina inhonnut shoppaamista, mutta viime aikoina se on ollut todella terapeuttista. Ehkä tämä holtiton takkiostelu loppuu sitten kokeiden päätyttyä haha! Toisaalta, jos tästä nyt pitää, niin ei tämä shoppailu tapa. Paitsi että lompakko ei ollenkaan tykkää, varsinkin kun kesälle on suunnitteilla niin monta jättiostosta, joista myöhemmin sitten lisää.

Onko teillä muilla tämmöistä tuotetta, jota vain ostelette lisää ja lisää vaikka teillä on jo sitä ihan tarpeeksi?






I have always been a person who just never gets addicted to anything. Not to food, nor creams, cigarettes, drinks, makeup, lip balms, and so on. Today I am not going to talk about addictions which might harm your health but just about light addictions when for instance someone keeps buying some certain products, even though there is absolutely enough of that same stuff at home. Or for instance an addiction to go to somewhere every single week.

Obviously everyone, also me, is addicted to many things, such as love, companion, challenges, appearance and so on. This spring I have surprised myself though, because I have gotten this tiny addiction which I have never had in my life before. I have always been a bit greedy when it comes to money, and especially when it comes to spending money on clothing. Of course I love clothes and I think it is super nice to look good, but normally I go to stores almost crying because I really don't feel like shopping but I have to, because all my other clothes suck. That is why I always shop only once in a couple of months. For some reason shopping was never really my thing. I love having the clothing, but trying them on and wandering around doesn't appeal to me.

Now during the past months I have had a huge urge to go shopping all the time. And this time I don't mean shopping in generally, but shopping for jackets! I have been buying all kinds of clothing, but everytime in the past weeks, I came home with a new jacket. Now after purchasing my fourth jacket I have been wondering could I call this a jacket addiction?

As you can see in the pictures, I also didn't buy very different types of jacket. I only bought different kinds of jean jackets in different colors. Now after the latest jacket I swore that enough is enough but let's see what happens when I am going shopping next time. I also know that in about a week I will be pissed because I would love to bring all these new babies with me to Finland (and I swear I have been wearing all of these every week), but all these together would probably already weigh those 20 kilos which I can take with me to the plane. So I must leave some of these jackets behind, help!

I have been wondering the reason behind this jacket shopping and why I suddenly enjoy shopping so much. Might be the stress which my school and work causes me, and therefore I go ease my stress in form of shopping. Shopping has also felt very therapeutic lately, and it has been a nice break between all the studying. Maybe this jacket shopping ends then after exams, haha! On the other hand, shopping also won't kill me in the end, so why not just shop. Only my wallet suffers especially now when I have been planning on buying some bigger things this summer, but I will tell about those later.

Have you ever had a product which you just keep buying more and more, even though you know you have already enough?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti