torstai 6. heinäkuuta 2017

TÄMÄPÄ ON NOSTALGISTA

Halusin nyt tehdä oman postauksen nostalgisista asioista jotka olivat osana lähinnä minun lapsuuttani, mutta jotkin näistä myös ehkä hieman osa nuoruuttanikin. Voi kun jonain päivänä voisin hypätä takaisin omaan lapsuuteni ja nauttia näistä hassuista asioista. Lista on pitkä, mutta kertokaa minulle jos muistatte itse näitä asioita tai jos teitte samoja asioita kuin minä pienenä!

1. Aloitetaan puhelimista. Muistatteko te sen kun pienenä selasitte Seiska, tai ihan mitä tahansa muuta lehteä, ja siellä olisi aina tämä todella värikäs sivu, jossa esiteltiin kaikki uudet kuumat soittoääneet, taustakuvat ja pelit? Ai että kun aina sormia kihelmöi päästä ostamaan edes yksi uusi tunnari puhelimeen. Kun äiti lopulta antoi luvan sitten tilata Apulannan uusimman biisin, olin aivan onneni kukkuloilla. Minusta tulisi se oppilas jolla on paras soittoääni koulussa, jes! Nyt kun miettii niin ei hyvänen aika sentään. Nykyään haluan juuri sen vastakohdan, eli mahdollisimman tylsän basic soittoäänen ikinä.



2. Minä olin pienenä aikamoinen kriminaali, kun harrastin CD-levyjen polttamista. Ja en tietenkään tällä meinaa kirjaimellista polttamista, vaan poltin CD-levylle kaikki kuumimmat biisit jotka olin tietokoneelleni jotakin kautta haalinut. Minulla on edelleenkin nämä aarre levyt tallessa ja joskus niitä kuuntelenkin ihan vain muistuttaakseni itseäni kuinka huonoa musiikkia kuuntelinkaan nuorena.

3. Gimmel oli lapsuuteni lempparibändi. Olin niin ylpeä esimerkiksi siitä, kuinka heti kun näin Jenni Vartiaisen koelaulavan, tiesin että hän pääsisi bändiin. Muistan myös kun Pop Starsissa annettiin yleisölle tehtäväksi keksiä tälle uudelle tyttöbändille nimi, ja minä nuorena lapsena käytin koko mielikuvitustani ja keksin sitten mielestäni silloin upean bändin nimen: "kolme pikku lintua". Onneksi en koskaan viitsinyt kuitenkaan lähettää ehdotustani tuottajille hah! Muistan myös sen kun meillä koulussa oli esitystunti, ja minä suurena Gimmel-fanina halusin laulaa Gimmelin kokonaisen levyn luokkatovereilleni. Valitettavasti opettajani mielestä yksi laulu riitti.



4. Nostalgiasta nostalgisin on ehdottomasti VHS kasetit, ja se kelaus. Minä jopa muistan sen että kun ensimmäiset DVD-levyt saapuivat kauppaan, minä vieroiksuin ajatusta, koska miksi ihmeessä minä haluaisin alkaa painelemaan nappuloita jotta saataisiin leffa pyörimään? Minusta oli aivan okei kelata se koko nauha alkuun ennen kuin pystyimme istahtamaan tyytyväisenä sohvalle. Jotenkin muistan myös aina kinastelleeni kavereideni kanssa mitä tarkoittaa kelaaminen eteenpäin ja kelaaminen taaksepäin, kun minun mielestä aina kelaaminen eteenpäin tarkoitti kelaaminen kohti elokuvan loppua, kun taas kavereideni mielestä se tarkoitti kelaaminen kohti elokuvan alkua.

5. Sitten on vuorossa se kuuluisa lankapuhelin, ja se ainainen numeroiden rullaus. Minulla jotenkin meni myös aina silmät ristiin, että sitten vahingossa otin kiinni väärästä "napista" ja pyöräytin vahingossa aivan väärän numeron. Ja sitten taas alusta. Eihän siinä kaverille soittaessa mennyt kuin muutama minuutti ennen kuin pääsi itse soitto vaiheeseen.

6. Ja sitten oli se nettirajoitus. Kun saimme taloomme ensimmäisen tietokoneen, olin tietenkin aivan innosta soikeana. Internet kuului myös pakettiin, mutta tuohon aikaan internetistä maksettiin joka minuutilta, jonka vuoksi nettiin pääsimme ainoastaan tsekkaamaan tyhjän sähköpostimme, ja sitten pitikin se jo sammuttaa. Tämän vuoksi harrastin koneella paljon upeiden kuvien maalaamista Paintilla, ja pasianssin ja miinaharavan pelaamista. Eihän tietokoneita ollut koskaan aiemmin ollut, joten oli tämäkin todella jännittävää puuhaa.

7. Minä nauhoitin pienenä paljon kasetteja. Yleensä nauhoitin kasetit radiosta tulevalla musiikilla, mutta joskus laulaa luikautin lasten mikrofonin kautta myös laulut kasetille. Minulla oli kuitenkin välillä niin suuri tahto saada esimerkiksi se uusi Gimmelin biisi talteen, ja tämän vuoksi saatoin istua tunteja radion äärellä odottamassa että tämä biisi tulisi ja saisin sen nauhalle. Ja ai että aina se toivo että kyllä se on se seuraava biisi, ja se ainainen pettymys kun ei se ollutkaan.

8. Minä rakastin pienenä videokuvaamista, ja tein sitä kavereideni kanssa jatkuvasti. Meistä oli esimerkiksi niin upeaa että pystyimme teeskentelemään että joku osasi taikoa itsensä kuvasta pois napsauttamalla sormiaan, vaikka todellisuudessa fiksuina lapsina painoimme pysäytys nappia, tyyppi juoksi pois kameran edestä, ja sitten pistettiin taas kamera rullaamaan. Hyvä me!

9. Eikö ollutkin todella jännittävää kun joka vuosi postilaatikosta tulee uusi puhelinluettelo, ja pääset stalkkaamaan tuttaviesi puhelinnumeroita. Parhaimmassa tapauksessa löydät hyvinkin tärkeän puhelinnumeron, johon voit sitten seuraavat päivät soitella pilapuheluita.

10. Kuka muistaa Lordi karkit?? Ne oli jotain niin niin hyvää. Varsinkin ne punaiset ja mustat karkit. Onneksi näitä karkkeja löytyy joskus vielä irtsarihyllyltä.



11. Huuda hep jos sinäkin inhosit Urpo ja Turpo lastenohjelmaa. Se oli vain niin kamalan ärsyttävä ohjelma, eikä siinä koskaan tapahtunut mitään jännittävää. Jopa nimi Urpo kertoo juuri hyvin siitä kuinka hyvää materiaalia tämä lastenohjelma sisälsi. Silti se oli aina vain pakko katsoa jos se sattui tulemaan televisioista lastenohjelmien seassa.

12. Takaisin vielä puhelimiin. Minähän sain ensimmäisen puhelimeni jo vuonna 2000, kun olin vain 6-vuotias. Ensimmäisestä puhelimestani löytyi pieni antenni, mutta en ikäni vuoksi osannut vielä sitä vehjettä oikein käyttää. Kuitenkin sitten jouluna 2001 ymmärsin jo hieman enemmän puhelimien päälle, ja sainkin aivan upouuden Nokian. Kaiken lisäksi sain ostaa itselleni puhelinkuoret, ja ai että. Silloin olit tylsä jos sinulla oli todella tylsät puhelinkuoret, ja minulla ei ollut, sillä valitsin tietenkin sellaiset neon vihreät, jossa lukee oranssilla että GROOOOOOVE. Kaunista!

13. Karhuherra paddington oli kyllä tähtihetki, kun se tuli televisiosta.

14. Sama tarina Tontut -ohjelman kanssa. Kuka muistaa?! Se oli aina niin jännittävää kun nämä möröt saapuivat tonttukylään, mutta aina ne tontut siitä selvisi. Muistan katsoneeni ihan leffoja tästä ohjelmasta myös.



15. Tämä oli jo osa nuoruuttani, sillä kävin yläkoulua, mutta muistatteko kun pillifarkut piti vain omistaa kaikissa väreissä? Minulla itsellä oli kirkkaan punaiset, keltaiset, ja sitten tavallisempia värejä. Mutta tämän lisäksi haaveilin vihreistä, ruskeista, sinisistä jne.

16. Freddi Fish.. Yksi ensimmäisistä tietokonepeleistä elämässäni ikinä! Oli kyllä niin niin niin hyvä peli.



17. Kuka muistaa sen että nuorena mentiin aina discoon, eikä minnekään klubille. Ja nämä discot oli aina tarkoitettu yläkoululaisille, jonka vuoksi alkoholia ei täällä tarjottu. Mutta nämä discot olivat ihan muiden yhtiöiden tarjoamia, koululla ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Voi että kun muistan kun 10v Jessica itki niin kovasti äitille kun olisi halunnut mennä discoon, vaikka olinkin niin nuori.

18. En tiedä tekeekö lapset tätä edelleen, mutta minä ainakin lähettelin anonyymeja rakkauskirjeitä siskoni kanssa kaikille ihastuksilleni. Aloitin kirjeeni yleensä tämmöisellä iskulauseella: "Sinä et tunne minua, mutta minäpä tunnen sinut". Kauniita aikoja haha!

19. Minullahan ei koskaan ole ollut lemmikkiä, kun ei äiti suostunut sellaista ottamaan. Tämän vuoksi Tamagotchi pelasti elämäni. Minulla oli viimeinkin lemmikki josta pitää huolta, vaikkakin virtuaalimaailmassa.

20. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä pitää mainita toinen ensimmäisistä peleistäni joita koskaan pelasin. Tätä peliä varten käytin sellaista kivikautista Nintendoa, ja tämän pelin grafiikat ja äänetYoshi Island peli, jossa piti selvitä pieni Mario vauva selässä kaikenmaailman seikkailuista. Pakko myöntää, että jos voisin, haluaisin pelata tätä peliä myös tänäkin kesänä.
ovat jotain niin hienoa. Kyseessä on


Kuinka monta asiaa muistat omasta lapsuudestasi?



So since my post is extremely long, and since this whole post is about nostalgic (Finnish) things from my childhood, I decided to just make a short summary out of all the points. So here is my list of things which were part of my childhood, do you also remember any of them?

1. Do you remember when it was so super cool to buy your ringtone. You were definitely not cool if you didn't have the number one hit as your ringtone. 

2. I was such a criminal as a child because I always burned my CD's. Okay I have to admit that I don't even know if burning is the right word to use in English haha but what I did was I copied songs from my computer to my CD's and always listened those.

3. I was such a fan of this band called Gimmel which became popular because of a horrible popstar
singing contest

4. Do you remember having VHS cassette and that you always had to first rewind before you could watch your movies?

5. Then it is the old fashioned telephone and how you always had to "roll the numbers" if you wanted to call someone.

6. And then that time when we could only use internet with a internet limit because otherwise it became too expensive. So no more than 10min online guys!

7. When getting your music was not cheap and easy because things like YouTube didn't exist. That is why I sometimes sat next to a radio for hooooours to be ready to record my favourite song on a cassette. 

8. When I was young I loved making home videos with our video camera. Since it was not really possible to connect our camera with the computer, we had to come up with our own special effects. I mean, it looks completely real to make a person disappear by first filming her and then pausing the camera and make her run away before you start filming again.

9. The big fat phone book. It was so amazing to start stalking your friends' phone numbers from this massive book.

10. I was in love with Lordi candies when I was young. Maybe some of you might know Lordi, the monster guy who won Eurovision in 2006, if I remember right.

11. I hated a Finnish kids' show called Urpo and Turpo.

12. Do you remember that you also had to have amazing phone covers in your first phone? Mine was neon green and had text "Grooooove".

13. I looooooved Paddington Bear when it came out of TV. 

14. Same thing with a show called The World of David the Gnome. Such an exciting TV show.

15. This thing came when I was already a bit older, but do you remember when you just had to own your jeans in every single possible color? I had for instance yellow and red ones. 

16. I really loved a computer game called Freddi Fish. Just amazing!

17. It was amazing when you finally could go to a disco. And there we just danced our assess off because we were not allowed to drink.

18.  Maybe kids still do that but I sent so so so many anonymous love letters to boys when I was young.

19. I never had a pet so I was very happy when I got my first Tamagotchi.

20. The best best best Nintendo game of all time. Yoshi Island!






TallennaTallenna

4 kommenttia:

  1. Voi eiii, miten paljon muistoja! Paddington ja tontut oli ihan best!

    VastaaPoista
  2. Voi ei mikä postaus! Ihana nostalgiavyöry iski kyllä päälle tätä lukiessa :D

    https://fiiaelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista