keskiviikko 9. marraskuuta 2016

APUA, TYRANNOSAURUS REX!




Moikka kaikille! Me tehtiin eilen poikaystäväni kanssa reissu lähemmäs länsirannikkoa, kaupunkiin nimeltä Leiden. Ensiksi haluan kiittää skandinaviaa näin yleisesti, sillä tännekin on sieltäpäin rantautunut erittäin kylmää ilmaa, joten saan viimeinkin pientä kodintuntua ulkona kävellessä.

Eilinen aamu alkoi hyvin väsyneissä merkeissä. Halusimme kuitenkin matkata ruuhkatuntien ulkopuolella, jonka vuoksi juna piti napata heti kun aamuruuhka oli ohi. Laiskotti niin kovasti että aamupalakin tuli napattua kouraan vasta juna-asemalla.

Ruhtinaallinen aamupala, joka on puoliksi jo syöty

Junaa odotellessa


Matka Leideniin kesti hyvät 45 minuuttia junalla, eli siinä ehti hieman skrollata puhelinta ja katselemaan ulos ikkunasta matkan varrella. Matka suhahti ohi hyvin nopeasti ja pian löysinkin jo Nielsin Leidenistä. Suuntasimme välittömästi kohti Naturalis museota, jossa tämä dinosaurus harvinaisuus lymysi.

Ensin ihasteltiin robotteja


Naturalis toi jotain unohdettuja muistoja mieleeni. Muistan hyvin selkeästi että joskus todella todella pienenä isä vei minut ja siskoni dinosaurus museoon, jonne oli rakennettu hyvin elävän näköisiä dinosaurus robotteja, jotka sitten hieman heilui ja äänteli. Naturalisissa oli ihan sama meininki. Ensin esiteltiin erilaisia dinosaurus robotteja ja heidän pesiään, ja näytettiin kuinka eri dinosaurut kommunikoivat tai tulevat toimeen keskenään. Tämä kaikki tieto huipentui huoneeseen, josta löytyi miljoonia ja miljoonia vuosia vanhat Tyrannosaurus Rexin jäänteet. Ja kuulemma maailmassa on ainoastaan kolme tällaista näin hyvin säilynyttä fossiilia. Ja apua kuinka huikea näky! Ja en osannutkaan arvata kuinka valtava tämä dinosaurus voikaan olla. Kyllä pissat pääsisi housuun jos tulisi kadulla vastaan.





Hyvin mielenkiintoista oli huomata kaikki kolot ja uurteet mitä ikivanhasta fossiilista löytyi. yleensä taulusta pystyi lukemaan oliko tämä kyseinen kolo syntynyt sitten sairaudesta tai toisen dinosauruksen puremasta. Jokatapauksessa, ihan mahtavaa oli huomata kaikki niin pienenpienet yksityiskohdat. Taisin napata paikanpäällä 30 kuvaa ei liikkuvasta fossiilista hah!





Olimme aika pettyneitä kun kuulimme että museon loput osat on suljettu remontin ajaksi, eli museosta kirjaimellisesti löytyi ainoastaan nämä robotit ja tämä yksi fossiili ja se siinä. Olimme siis lähtövalmiita jo tunnin päästä saapumisestamme. Emme kuitenkaan halunneet heittää hyvää päivää hukkaan, vaan lähdimme Leidenin keskustaan kävelemään, katselemaan ja hieman shoppailemaan.

Perinteinen tuulimylly taustalla. Ja huomatkaa keltaiset rekisterikilvet!

Kylmyys alkaa pikkuhiljaa välittyä myös kuvista


Päivä oli todella todella kiva ja ehkä hieman uuvuttavakin. Sen huomasin kun junassa "sammuin" heti istahduttuani ja heräsin vasta Utrechtin asemalla. Kotona vain lepoa ja villasukkien kudontaa. Elämä on helppoa.

Oletteko te lukijat historian ystäviä? Onko teillä ehdotuksia hyvistä historiallisista museoista?



22 kommenttia:

  1. Wow! Ompa hieno paikka! En ole niinkään historian ystävä mutta jos on mahdollisuus niin menen toki katsomaan ja kuvaamaan historiallisia paikkoja. :)

    vinuski.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en minäkään hirveä historia friikki ole, mutta joskus tosi kiva mennä katsomaan tämmösiä nähtävyyksiä, ja yleensä hienojen kuvien takia juoksen historian perässä :)

      Poista
  2. Hitsi kuin kiva postaus! Jään ehottomasti lueskeleen, eli liityin lukijaks :-)

    http://millatt.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Hui kun sie olet kaunis! Ja upeita kuvia oot ottanu, jäänki vähän selaileen tätä!

    http://tarunmaailmassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Täytyy tulla kommentoimaan, sulla on nimittäin todella ihana kaunis banneri! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi tosi paljon! Juuri eilen mietin että mitäköhän mieltä muut ovat banneristani niin tosi kiva kuulla :)

      Poista
  5. Mun on pakko komppaa tosta bannerista! se on törkeen kaunis, niinkuin säkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih tosi paljon kiitoksia <3 Sydäntä lämmittää kovasti tällaiset kommentit!!

      Poista
  6. Kiva postaus ja banneri sulla. Harmi tosiaan että osa museosta oli rempassa, mutta hyvä että keksitte kuitenkin jotain tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo olihan se vähän harmi kun kerta junakin piti aika kauas ottaa, mutta onneksi sentään jotain kivaa nähtävää siellä oli :)

      Poista
  7. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! Mun on pakko myöntää, että mä lähinnä nukuin historian tunnit yläasteella ja mä olen aina pitänyt historiaa vähän tylsänä :D Mutta jos aihe on itseä kiinnostava niin silloin kyllä mielellään kiertelen jopa museoissa :) Aivan ihana banneri, mun oli pakko liittyä lukijaksi kun asut ulkomailla ja sun blogi on muutenkin tosi nätti, ihana päästä sohvasurffaamaan sun blogin kautta Alankomaihin! :)

    http://bottleoflove.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin meni koko kouluaikana historia hieman ohi, mutta välillä tällaiset historialliset museot kiinnostaa. Harvoin olen kuitenkin käynyt museossa, joka oli oikeasti täysi kymppi, sillä tylsistyn aika helposti hehe. Mutta kiitos tosi paljon <3 Minä olenkin jo ollut sinun blogisi seuraaja jo aika pitkään :)

      Poista
  8. Ihana blogi sulla ja super kivojakuvia!<3

    https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Kirjoitat todella kivasti! Itse joka vuosi on tapana mennä etelään, jossa yleensä löytyy historiallisia paikkoja, kuten Krretalla: Knossoksen palatsi, Labyrintti ja rauniot, sekä monta muuta paikkaa. Ruotsissa ja Helsingissäkin on tullut käytyä historiallisissa paikoissa
    http://sanniijuliaa.blogspot.fi/2016/11/wish-list-marraskuu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan käynytkään Kreetalla, mutta kuulostaa kyllä tosi tosi mielenkiintoiselta. Minua aina tuollaiset labyrintit ja linnat kiinnostaa. Saksassa kun kävin viime vuonna, taisin käydä viidessä eri linnassa :D Mutta kiitos kovasti! :)

      Poista
  10. Voi vitsit, ompas kivoja kuvia! :)

    http://hennaino.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Kävin kurkkaan sinunkin blogia ja samat sanat sinulle! Tosi hyvälaatuisia ja kivoja kuvia :)

      Poista
  11. Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ja aivan ihana tuo banneri! :)

    VastaaPoista