keskiviikko 17. tammikuuta 2018

ENSIMMÄISEN NEW YORK VIIKON TOP 5

Ihan uskomatonta että eilen tuli täällä VIIKKO täyteen! Minusta viimeinkin tuntuu siltä että tästä jet lagin kaltaisesta väsymyksestä on päästy eroon, mutta tänään ollaan kuitenkin oltu kipeänä sängyn pohjalla. Minulla on kuitenkin jännittävät hetket käsilläni, sillä ylihuomenna minulla on viimeinkin tutustumispäivä yliopistossani ja toivottavasti viimeinkin saan sitten tutustua enemmän muhinkin ihmisiin ettei tarvitse enää päivisin puhua vain itsekseen.

Kuten mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, minä olen käynyt ja kierrellyt New Yorkia lähestulkoon joka ikinen päivä. Tämän vuoksi halusin tänään listata viisi sellaista paikkaa joihin ihastuin kaikista eniten, ja jotka teki minut kaikista onnellisemmaksi. Minusta on myös mielenkiintoista nähdä kuinka tämä top lista on sitten kuukausien kuluessa muuttunut kun kaupungista on nähnyt enemmän. Minulta on esimerkiksi toistaiseksi vielä jäänyt kaikki roof top terassit sun muut näkemättä kylmän ilman vuoksi, joten olen aivan varma että jokin näistä näköaloista tulee nousemaan vielä jonain päivänä listalleni. Tässä se kuitenkin on!

1. Brooklyn Bridge Park
Satuimme menemään Brooklynin puolelle kämppikseni kanssa erittäin aurinkoisena päivänä ja en tiedä oliko se aurinko vai mikä, mutta rakastuin tähän puistoon aivan täysin! Niin rauhallista ja niin kaunista. Brooklynin puolelta näkee tosi upeasti tämän Manhattanin skylinen ja vesi siinä välissä vain rauhoittaa maisemaa. Tämä tulee varmasti olemaan paikka jonne tulen usein rauhoittumaan ja nauttimaan maisemista, ja vain istuskelemaan kauniina kevätpäivinä. Onnekseni tämä paikka on vielä aivan kouluni lähettyvillä.






2. Chelsea Market
Tämä marketti oli niin upea! Se on rakennettu johonkin erittäin vanhaan kiviseen rakennukseen (en tiedä tarkalleen rakennuksen historiaa, mutta saattoi liittyä jotenkin vanhaan junarataan joka kulkee lähistöllä), jonka vuoksi rakennuksen sisäpuoli oli todella industriaalinen (onkohan tämä sana?) ja kolkko, mutta samalla niin hipsteri ja siisti. Chelsea Marketista löytyy paljon erilaisia pien yrityksiä, lähinnä taiteiseen tai käsitöihin liittyen, sekä kymmenittäin aivan uskomattoman näköisiä ravintoloita ja leipomoita. Jokainen ruoka näytti, tuoksui ja kuulosti todella hyvältä ja autenttiselta, joten oli kyllä suuri valinnanvaikeus. Kaiken lisäksi hinnat ovat hyvää luokkaa eli ei haittaisi vaikka melkein joka päivä kävisi täällä lounaalla. Tältä marketilta löytyy varmasti jotain jokaisen makuun!








3. Greenwich Village
En voi muuta sanoa kuin että upean kauniita rakennuksia ja niin tunnelmallista ja samalla hieman "hipsterimäistä". Voi kun saisin asua itse tuolla! Niin, ja tietenkin Frendien "asunto" löytyy sieltä myös, mikä on minulle ainakin niin siistiä kun olen pienestä pitäen ollut suuri Frendien fani!




4. Kellogg's Diner
Brooklynissa kävellessämme kerkesimme jo haaveilla jostain todella amerikkalaisesta dinerista joka on vanhanaikainen ja josta löytyy nuo boothit, neonvalot, sekä pirtelöä. Onneksemme satuimme kävelemään juuri tällaisen ravintolan ohi, nimittän Kellogg's dinerin! Tämä diner oli rakennettu vuonna 1928 ja on ollut pystyssä siitä saakka. Ravintolan menu oli aivan liian pitkä sillä valintaa oli vaikka millä mitalla meksikolaisesta italialaiseen ja amerikkalaiseen. Kun viimeinkin päätimme ja saimme ruokamme, oli ruoka-annokset stereotypian mukaan VALTAVAT. Kumpikaan meistä ei jaksanut syödä koko ateriaa. Ruoka oli ihan hyvää, vaikkakin hieman kallista, ja pirtelö oli taivaallista! Tämä oli ehdottomasti kokemuksen arvoinen, ja tulen käymään täällä varmasti uudestaankin!




5. Macy's
Minä en ole oikein shoppailutyttöjä enkä ole innoissani mistään Helsingin Stockmannista, enkä näin yleisestikään myöskään mistään Macy'sin kaltaisesta tavaratalosta. Mutta nyt halusin tämän nostaa kuitenkin listalleni, koska satuin käymään Macysilla kun etsin vessaa. Ensiksikin päädyin sellaiselle jättimäiselle tasanteelle jossa myytiin vain vauvojen vaatteita ja kaikki oli niin kaunista ja vielä alennuksessa!! Ei minulle ei ole lapsia enkä ole hankkimassakaan vähään aikaan, mutta teki kyllä mieli ostaa kasapäin lastenvaatteita tulevaisuudelle. Tämän kerroksen jälkeen päädyin vielä upeampaan kerrokseen, nimittäin iltapuku/juhlavaate kerrokseen. Macy'silla myydään sellaisia merkki iltapukuja että niistä voi vain tällainen tavallinen tallaaja haaveilla. Ensiksi haluan sanoa että olin yllättynyt että suuremmatkaan merkki iltapuvut eivät olleet yleensä 300 dollaria kalliimpia, mikä tuli itselleni positiivisena yllätyksenä. Ja mikä parasta, kuka vaan voi mennä ja sovittaa näitä iltapukuja päälleensä ja tuntea olonsa kuningattareksi!! Tämä on tällainen minun pieni haaveeni kun haluan niin kovasti ihan huvin vuoksi käydä sovittamassa häämekkoja, ja nyt minulla on tilaisuus ainakin sovittaa iltapukuja, joista osa näytti mielestäni myös upeilta häämekoilta. Voi kun Helsingissäkin olisi ollut Macy's. Olisin pukeutunut vanhojen tasseihin paljon tyylikkäämmin!

Nyt vain odotan innolla sitä päivää kun lähden TLC kanavalta tuttuun hääliikkeeseen, nimittäin Kleinfieldille, joka sijaitsee täällä New Yorkissa. Ehkä tekeydyn jopa morsiameksi, jotta oikeasti saisin viimeinkin näitä häämekkoja päälleni :D!

Tässä siis minun tämän hetkinen listani. Oletko itse käynyt joissakin näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti