tiistai 13. helmikuuta 2018

FLY EAGLES FLY - PHILADELPHIA

Aika täällä kiitää kuin siivillä, ja taas on vierähtänyt reilu viikko kun pääsin teitä päivittämään viimeeksi. Joka päivä täällä on täynnä seikkailuja, jonka vuoksi on edelleen vaikea valita mitä sitä täällä blogin puolella sanoisi. Haluan kuitenkin sanoa sen että New York on edelleen upea, ja olen kotiutunut tänne yllättävän hyvin. Viime viikolla minuun iski pieni rahastressi, kun tuntui että rahaa vain upposi aivan järkyttäviä määriä erityisesti ruokaan. Sain kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja tein uudet budjetoinnit ja suunnitelmat, ja nyt on taas paljon varmempi fiilis. 

Tänään en kuitenkaan tullut puhumaan tänne New Yorkista, vaan haluan kertoa teille pienestä viikonloppureissustani Philadelphiaan, jonka me teimme kavereidemme kanssa viikko sitten. Matkasimme perjantaina heti oppituntini jälkeen kohti bussiterminaalia, sillä edessämme oli muutaman tunnin bussimatka Philadelphiaan. Ja täytyy sanoa että minulla jälleen kerran oli niin suuri onnen tunne sisälläni kun istuin bussissa, koska näin viimeinkin jotain muuta kuin niitä pilvenpiirtäjiä ja rakennuksia. Aurinko paistoi ulkona kirkkaalta taivaalta, ja ulkona näkyi luontoa ja sellaista kunnon Amerikkalaista maisemaa, jota aina näkee elokuvissa ja sarjoissa. Minä en ollut tajunnutkaan ennen tuota hetkeä kuinka minä ikävöinkään luontoa. Luontoa ei kuitenkaan jatkunut hirveän kauaa, sillä saavuimme nopeasti Philadelphiaan.

Kun saavuimme Philadelhpiaan, vastassamme oli aivan jäätävä kylmyys. Sellaista kylmyyttä en kyllä vielä tämän vaihdon aikana ollut kokenut. Tämän lisäksi olin kamalassa flunssassa joten siinä sitä mentiin nenää pyyhkien ja kurkkutabletteja niellen. Tunnelma Philadelphiassa oli kuitenkin heti upea, sillä Philadelphia oli muutaman päivän päästä pelaamassa Super Bowlin finaalissa, joten kaikilla oli tunnelma oikein katossa. Harmi kun emme pystyneet jäämään Philadelphiaan katsomaan tätä finaalia, sillä Philadelphia nimittäin voitti Super Bowlin.

Kävimme heti ensimmäisenä päivänä katsomassa City Hallia, jossa myös Yhdysvaltojen itsenäisyys allekirjoitettiin. Tämän jälkeen kiertelimme ympäri kaupunkia, ja minulta tuli ehdottomasti illan paras idea, sillä muistin että ehkä tässä kaupungissa olisi Cheesecake Factory, kun sitä New Yorkissa ei kerta ole. Ja olihan siellä!! Ja Oh my.... Niitä juustokakkuja oli niin paljon ja ne kaikki vain näyttivät niin syötävän hyviltä. Tämän lisäksi nämä kakkupalat olivat halpoja, sillä valtavan kokoinen pala kakkua maksoi 6-8 dollaria. Minä päädyin lopulta ottamaan lime-marenki juustokakkua, ja olin taivaassa. Ja tämä Philadelphian Cheesecake Factory oli todella näyttävän näköinen. Sisältäpäin ravintola näytti siltä että se olisi jokin miljoonan tähden ravintola, sillä kaikki oli niin hienoa ja viimeisenpäälle laitettua. Tällä kertaa me emme ruokailleet kuitenkaan täällä, vaikka nämä ruoka-annokset näyttivätkin niin maukkailta ja VALTAVILTA. 

Löysimme illalla sitten ravintolan josta sai dollarilla drinksuja ja puoleenhintaan alkupaloja, joten sille tielle sitten jäimmekin...




Seuraava päivä Philadelphiassa oli meillä aivan täynnä ohjelmaa, mutta tämä päivä ylitti kyllä kaikki odotukseni. Aloitimme päivän kävelemällä Rocky Stepseille, mikä siis jotenkin liittyy kuuluisiin Rocky leffoihin. Nämä itse portaat eivät olleet mitenkään ihmeelliset, ja ei tämä Rockyn patsaskaan ollut sen kummoisempi minulle sillä minä en valitettavasti ole nähnyt yhtäkään Rocky leffaa. 

Tämän jälkeen menimme erittäin vanhaan hylättyyn vankilaan, joka toimii nykyään museona. Tämä vankila oli rakennettu noin 1850-luvulla, ja siellä oli ollut kuuluisiakin vankeja, nimittäin mm. Al Capone. Vankila oli erittäin kolkko ja karu, ja vangit ovat kyllä joutuneet siellä kamalissa olosuhteissa elämään. Kuitenkin tämä vankila oli erittäin erittäin valtava ja näyttävä. Käytävät näyttivät niin ränsistyneiltä, ja sisällä oli todella todella kylmä. Juuri sellainen vanha vankila mihin kukaan ei todellakaan haluaisi koskaan joutua. Jos ikinä päädytte Philadelphiaan, menkää ihmeessä käymään tässä vankilassa. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen.







Jatkoimme sitten päivää menemällä lounastamaan jotain mistä Philadelphia on erittäin tunnettu, nimittäin Cheese steak. Täytyy myöntää että pelkkä ajatuskin saa minut nyt melkein yökkäilemään, sillä tämä cheese steak ei ollut mitään mitä olisin osannut odottaa. Se oli valkoista leipää, johon oli vaan kasattu hirveä kasa lihaa, ja lihan seassa oli vähän sipulia ja hieman juustoa päällä. That's it. Minulla tuli tosi huono olo tämän jälkeen, ja vielä illallakin kuvotti ajatuskin koko leivästä. En minä sitä voinut edes kokonaan syödä samasta syystä. Minä en ole mikään suuri lihan enkä leivän syöjä, tai jos syön näitä, syön niitä kasvisten kanssa, joten tämä ruoka ei ollut ollenkaan minulle sopiva.

Sitten juoksimmekin jo suoraan seuraavaa nähtävyyttä kohti, nimittäin Magic Gardensia, joka oli henkilökohtainen suosikkipaikka Philadelhpiassa. Magic Gardens on jättimäinen taideteos, tai nimensämukaisesti puutarha, jonka Isaiah Zagar on luonut. Hän aloitti taideteoksensa keräämällä kadulle heitettyä roskaa, ja alkoi tekemään niistä seiniä sun muuta. Magic Gardens on täynnä pulloja, lasinsirpaleita, pyöränrenkaita, roskaa, ja mitä ikinä Zagar keksikään laittaa, ja se oli UPEA. Jäimme sitten kavereidemme kanssa kunnolla ottamaan sinne kuvia, ja kiertelyn huipensi se että itse Isaiah Zagar tuli paikanpäälle kertomaan tästä puutarhasta. 









Illan päälle kävimme vielä nopeasti tsekkaamassa Philadelphian Markettihallin, ja se oli upea. Harmi että vielä cheese steak kiersi vatsassa, sillä tuolta hallista olisi löytynyt niin paljon hyvää ja halpaa ruokaa. Ostin kuitenkin jättimäisen jääkahvin kolmella dollarilla, joka teki minut maailman tyytyväisemmäksi ihmiseksi. Loppuilta istuimmekin sitten japanilaisessa ravintolassa, jonka jälkeen bussimme lähti takaisin kohti New Yorkia.

Reissu oli lyhyt, mutta ytimekäs, ja ehdottomasti matkan arvoinen. Voi olla että palaan Philadelphiaan vielä uudestaan keväämmällä, sillä se oli erittäin kotoisan näköinen paikka ja haluaisin vielä kierrellä siellä enemmänkin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti