maanantai 25. heinäkuuta 2016

Saksa, Missä wifi?





Saksaan mentiin ja juuri Saksasta tultiin! Todella leppoisa reissu takana ja näin sellaisia maisemia (ja linnoja) joita en olisi kuvitellut löytäväni noin läheltä rajan tuolta puolen. Meillä kävi myös hieman liiankin hyvä tuuri sään kanssa sillä aurinkoa riitti melkein joka ikiselle päivälle ja asteetkin hipoivat +36 eli hikoilla sai ihan koko vuoden edestä. Huono puoli tässähän oli se että me olimme matkavaunulla ja teltalla liikkeellä ja varjoa ja viileetä ilmaa ei yksinkertaisesti ollut missään. Ainoaa happea sai kun istuimme autossa ilmastointi päällä. Teltassakin oli niin tukalaa ja nukkua ei voinut aamu kahdeksan jälkeen ollenkaan tai sinne tukehtui sisään.  Onneksi camping alueella oli sentään jonkinnäköinen uima-allas jonne pystyi aina välillä sitten pulahtamaan. Viikko meni tavallaan nopeasti mutta toisaalta tuntuu että reissussa oltiin pidemmänkin aikaa ja olen kyllä tyytyväinen että kotona ollaan koska telttaa ei kyllä tule ikävä ja ei varsinkaan Saksalaista ruokaa.

Olimme siis tarkalleen ottaen Saksan Koblenzissa, josta sitten lähes joka päivä matkusteltiin jonnekin katselemaan nähtävyyksiä ja loppulomasta pidettiin kunnon shoppailupäivä. Yllättävintä matkan aikana oli se että a) ihmiset eivät oikein missään osanneet puhua englantia minkä vuoksi en oikein pystynyt kanssakäymään kenenkään ihmisen kanssa ja b) WiFiä Saksasta saa kyllä etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. Ehkä tuon WiFin laita on parempi joissain suurkaupungeissa mutta harvoin nettiyhteyteen törmäsin matkan aikana. Kahdesti löysin sellaisen pienen spotin jossa pystyin nopeasti selailemaan saapuneet viestini ja vastailemaan pikaisesti. Se camping alue jolla me oltiin oli todella valtava ja ihanasti Reinin varrella sellaisessa solassa tai pienten kukkuloiden välissä joten maisemat olivat hienot. Camping oli aika rauhallinen ja mitään suurempaa ongelmaa sen paikan kanssa ei ollut. Ainoastaan hieman tylsää että jos vessaan täytyi päästä, piti ensin kävellä viisi minuuttia ennen kuin pääsi perille ja sitten takaisin. Kivahan sitä on sitten kävellä neljältä aamuyöstä kun pissahätä yllättää kesken unien.










En ollut aikohin viettänyt perhelomaa ja tässä oli sitten omat hyvät ja huonot puolensa. Hyvät puolet oli että seuraa riitti ja halvemmallahan sitä itse pääsee kun kaikkea ei itse tarvitse maksaa. Huonot puolet siinä sitten on että minä en saa olla se pomo. Nyt kun on yksin tai kavereiden kanssa asunut jo pidemmän aikaa, alkaa hermot palaa muutaman viikon vanhempien luona olemisen jälkeen. Minullahan oli juuri kuukausi omien vanhempien nurkissa olemista ja nytten viikko päälle Nielsin vanhempien kanssa joten alkaa pikkuhiljaa melkeimpä ärsyttämään. Siksi kysyinkin jo kaveriltani josko saisin hänen luokseen mennä asumaan ensi viikolla ainakin joksikin aikaa. Tavallaan on myös kiva saada pientä hajurakoa Nielsiinkin kun olemme niin tiiviisti viimeiset kolme viikkoa olleet yhdessä ja koska viikon päästä lähdetään jälleen pariksi viikoksi reissuun. Tästä reissusta odotan kyllä jotain aivan mahtavaa kun niin monet kaverini ovat siellä ja saan viettää omat syntymäpäivänikin Portugalissa! Nyt ensin vaan viikko todella ahkeraa asunnonetsintää (JEE MEILLÄ ON HUOMENNA ENSIMMÄINEN HUONEENKATSASTUS HELENIN KANSSA!!) ja sitten takaisin lomailemaan.




Saksan viinipellot, ihanuutta! 



                                                                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti