tiistai 5. heinäkuuta 2016

Uusi näpytin




Olen nyt vuoden kamalan taistelun jälkeen saanut itselleni uuden kannettavan tietokoneen. Jouduin koko vuoden taistelemaan koulussa erinäisten tietokoneohjelmien kanssa, koska koneessani mikään ei vain näyttänyt toimivan ollenkaan. Tämän vuoksi narskutin hammasta puoli vuotta, kunnes soitin isälleni ja kysyin olisiko mahdollista saada uusi kone. Onnekseni sain myöntävän vastauksen ja sitten täytyi selvittää mikä kone on opiskeluilleni se paras. Valitettavasti sain todella nopeasti huomata että koska opiskelen kommunikointia ja mediaa, koneissa pitäisi olla todella tarkat näytöt ja nopea prosessori, miksi vastoin omaa käytäntöäni pyysin Applen Mac Book Prota. Minähän en koskaan ole omistanut mitään applen tuotteita, sillä jotenkin se ei ole minuun uponnut ollenkaan enkä ole koskaan ymmärtänyt sitä miksi ihmiset maksavat niin paljon puhelimesta, jonka voisi ostaa paljon halvemmalla jos merkki on vain eri. Syy siihen miksi nyt otin Applen on se että Applen koneet oli alunperin suunniteltu markkinointiin ja sen grafiikka on jotain niin uskomatonta ja juuri sitä mitä opiskeluissani tarvitaan. Kone on myös todella nopea ja akun kesto uskomaton, mikä on todella ideaali opiskeluun, bloggaukseen ja valokuvien kanssa työskentelemiseen. Pitkään tätä täytyi kuitenkin miettiä sillä jotenkin mieleni on vain ollut niin vastaan Applen tuotteita ja siksi en halunnut ensiksi Macia enkä etenkään vaivautua opettelemaan täysin uutta käyttöjärjestelmää.

Uusi tietokoneeni on siis 13 tuumainen Applen Mac Book Pro ja otin koneen isommalla muistilla, jotta ulkoista kovalevyä ei tarvitsisi heti ostaa ja kantaa jatkuvasti mukana. Etenkin kun työskentelen isoja määriä valokuvien kanssa, on isolle muistille käyttöä. Tähän mennessä kone on vaikuttanut todella simppleliltä, ehkä siksi koska lainasin kaverini Mac konetta kerran aiemmin, joten käyttöjärjestelmä ei ollut enää täysin outo. Kyllä tämä hieman enemmän päänvaivaa tuottaa kuin Windowsin kone, mutta eiköhän tämä tästä. Olen ällikällä lyöty koneen nopeudesta, näytön tarkkuudesta ja akun kestosta. USKOMATON! Jotenkin niin niin niin paljon ihanampi työskennellä kuvien parissa kun kaikki on niin yksityiskohtaista ja tarkkaa ja kuvanmuokkaus ohjelmatkin pyörivät kuin unelma. Kyllähän tätä konetta ainakin toistaiseksi voi suositella! Toivottavasti mitään negatiivistä ei tule ilmi ainakaan seuraavan parin vuoden aikana.


                                 

2 kommenttia:

  1. Mikä kone sulla ennen oli? :) Mietin, et mihin koneeseen vertaat, koska oman käsityksen mukaan esim. Asus ja Hp on aivan eri luokkaa keskenään. Myös ite oon välil miettiny, et sit joskus uutta konetta hankkiessa vois miettii Applee, jos viittis opetel uuden käyttiksen. Applen läppärit kuulostaa laadukkailt ja ulkomuodoltaan löytyy ihanan pienii/siroi. Mut viel toistaseks oon iha tyytyväinen mun Hp ProBookiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli neljä vuotta vanha Acerin kone josta tykkäsin kyllä todella todella paljon ja kyllähän se edelleenkin toimii. Ongelma tosiaan oli vaan se että se oli jo vanha ja hidas ja ei jaksanu enää vaan vetää niitä ohjelmia mitä me koulussa käytetään. Meillä koulussa on niin paljon kuvan ja videon-muokkausta joten itselleni todella tarkka näyttö oli isona kriteerinä ja meidän koulu muutenkin suosittelee oppilailleen Applen koneita juuri tuon nopean prosessorin ja tarkan näytön takia. Mutta muuten olisin varmaan valinnut juurin jonkun Asusin tai HP:n koneen :)

      Poista