keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

HOW TO PREPARE FOR NYC?

New Yorkin matkaan on vielä aikaa, mutta minulla on itselläni jo lista tekemistä mistä voin ottaa hyvinkin jo selvää tai minkä eteen voin tehdä asioita jo nyt. Tämän vuoksi halusin myös jakaa tämän hetkisen listan teidän kanssanne, joten te näätte miten minun suunnitelmani etenevät, ja ehkä teillä olisi vielä jotain tärkeää lisättävää listaani!



Siitä päivästä lähtien kun sain tietää että tulen viettämään puoli vuotta New Yorkissa, alkoi minulla hirveät suunnittelut. Kyllä, lähtööni on vielä noin yhdeksän kuukautta, mutta kun kyse on isosta omenasta, täytyy alkaa suunnittelemaan ISOJA säästöjä. New York, ja eritoten New York city on erittäin kallis paikka asua ja olla. Tämän vuoksi piti mielessäni käydäkin kamppailuja kuinka tuosta hintavasta vaihdosta selvitään. Onneksi isäni puolelta sain kuitenkin rohkaisua tähän, sillä onhan tämä täysin ainutlaatuinen kokemus, ja varmasti saan pahimmassa tapauksessa myös tukea häneltä. En minä kaduille aio päätyä! Vaikkakin Pace University (se yliopisto, jonne New Yorkissa menen) vaatiikin sen 13 000 dollaria tilillä, jotta ne hyväksyy sinut vaihto-oppilaakseen. Ihan pikku raha näin opiskelijalle eikö vain?

Hain kesätöitä tulevalle kesälle hyvinkin ajoissa tänä vuonna, mutta koska lomani koulusta alkavat vasta kesäkuun puolenvälin jälkeen, ei mistään paikasta napannut. Tämän vuoksi halusinkin alkaa paiskimaan sitten enemmän töitä ennen kesää. Minun suunnitelma B tulevalle kesälle on evakkoon lähtö. Lennän siis Suomeen 26.6, ja vietän suurimman osan lomastani evakossa äitini luona, ja sitten evakossa isäni luona. Hollantiin toivon mukaan palaan vasta sitten aivan elokuun lopussa. Näin tehdessäni, pystyn laittamaan Utrechtin huoneeni vuokralle ja KABOOM säästän 1200e tuosta vain. New Yorkin reissu kiittää. Kotona asuminen on muutenkin edullisempaa, kun kaikkea ruokaa ei tarvitse ostaa itse, ja eritoten äitini luona asuminen säästää pitkän pennin, kun siellä ei oikeasti ole muuta tekemistä kuin juosta laitumilla porojen kanssa. Tämän vuoksi myös huvittelurahat säästyvät. Toivon mukaan sitten kesän jälkeen saisin vaikka kahvilatöitä Utrechtin keskustasta, joita voisin tehdä sitten joulukuun loppuun saakka.


Raha ei kuitenkaan ole se ainut asia, mitä olen jo alkanut suunnittelemaan. Tarvitsenhan minä myös jostakin pienen ruppuisen huoneen jota voin vuokrata opiskelijabudjetillani, ja jossa minä sitten tulen nukkumaan yöni. Manhattanilla olisi aivan dream come true. Alkaisin varmaan tässä tapauksessa kuvaamaan omaa tv-sarjaani sinkkuelämien tapaan, koska hei, MANHATTAN! Tämä kuitenkin on suurimmalla todennäköisyydellä se paikka missä minä en tule asumaan, sillä hinnat alkavat siellä tietääkseni 1200 dollarin paikkeilta. Kampuksella asuminen on tätäkin kalliimpaa, joten joo ei. Tämän vuoksi näillä näkymin tulen vuokraamaan huoneeni Brooklynista, mikä myös vaikuttaa niin niin ihanalta alueelta. Mietin myös jos hakisin jostain stipendiä, joka kyllä helpottaisi asunnon maksamista huomattavasti. Huoneen löytäminen NYCissä on kuitenkin todella todella vaikeaa, kuten oli vajaa vuosi sitten huoneen löytäminen Utrechtistäkin. Tämän prosessin laitan kunnolla sitten käyntiin syyskuussa.



Nyt olen sen päättänyt. Tein aiemmin postauksen haaveestani ostaa mikrojärjestelmäkamera (voit tsekata postauksen täältä), mutta koska vanha kamerani alkoikin taas toimimaan, laitoin suunnitelmani jäihin. Tämä suunnitelma on kuitenkin kummitellut takaraivossani, ja nyt kun en olekaan näillä näkymin lähdössä minnekään reissuun tänä kesänä, voisin hyvin laittaa rahani tähän kameraan. Ja hei, New York on se paikka missä kuvia pitää ottaa, joten uusi kamera olisi kyllä aika hyvä ostos.



Kun olin pieni 14-vuotias Jessica, joka lähti vuonna 2009 kesänä Maltalle kielimatkalle, isäni osti minulle ihanan punaisen matkalaukun, jota olen tuosta päivästä lähtien käyttänyt ahkerasti joka ikinen vuosi. Matkalaukku on edelleen kaunis, hieman reissussa rähjääntynyt, mutta silti käyttökelpoinen. Pelkoni kuitenkin viimeisten vuosien aikana on ollut se että jonain päivänä kun odotan liukuhihnan tuovan laukkuni, saan sen sijasta vaan vaatekappaleeni yksitellen, sillä laukkuni päätti sanoa heipat. Olen viivästyttänyt tämän matkalaukun ostoa jo pitkään, koska ou mai miten kallis matkalaukku voikaan olla. Tänä kesänä on kuitenkin aika antaa punaisen laukkuni päästä eläkkeelle, ja minä ostan uuden matkalaukun New Yorkia varten.


Viisumia minä en voi vielä hakea, sillä koulu ei virallisesti ole vielä hyväksynyt minua, ja tämä tulee tapahtumaan vasta syys-lokakuun aikana. Kuitenkin, haluaisin selvittää jo nyt että onhan minulla mahdollista hakea viisumia Jenkkeihin ihan täältä Hollannista käsin. Luulen ainakin näin, mutta olisi aika kamala yllätys jos sitten vasta lokakuussa saankin selville että minun tuleekin hakea viisumia Suomesta käsin. Auts. Eli selvittelemään!



Aivan aivan ihanaa että pystyin keskustelemaan New Yorkista muutama päivä sitten Sylvanan kanssa, joka lähtee jenkkeihin jo ensi syyskuussa. Hän osasi kertoa minulle kursseista mitä me emme saa valita, ja nämä sisälsi ainoastaan filmaus- ja lavastuskursseja. Pace University tarjoaa kirjaimellisesti 1655 kurssia, mistä minä en saa tehdä ainoastaan noin kymmentä, eli valinnanvaraa on aivan liiankin paljon! Mutta parasta tässä on se, että Pace University tarjoaa lähemmäs kymmenen erilaista VALOKUVAUSKURSSIA!! Unelmani täyttyy, ja taas yksi lisäsyy sille miksi haluan uuden kameran. Sylvana kuulemma valitsi 4-5 valokuvauskurssia, mutta minä saatan valita jopa enemmän. Pace tarjoaa mm. valokuvauksen alkeet, digikuvakurssin, muotikuvakurssin, portraitkuvakurssin, mustavalkokuvakurssin, sun muuta kivaa. Tämän lisäksi olen miettinyt ottavani New York arts kurssin, graafista suunnittelua, maskeerausta, valo- ja valaistuskurssin, ja ehkä jopa sosiaalityöhön liittyviä kursseja. Valinnanvaraa on vain liikaa ja me saamme vain valita tietääkseni kahdeksan kurssia.

Vaihtoni alkaa siis tammikuun 2018 alussa, ja päättyy jo toukokuun alussa, jonka vuoksi minulla sitten on toukokuusta seuraavaan elokuuhun saakka aikaa joko oleskella taas koti Suomessa, tai vaikka jäädä jenkkeihin ja matkustaa ympäriinsä olemattomalla rahallani. Syyskuussa 2018 minun tulee aloittaa työssäoppimiseni, jonka sijainnista en myöskään osaa sanoa yhtään mitään. Veikkaisin kuitenkin Suomea, Hollantia, Saksaa tai sitten taas Jenkkejä. Hieman kuitenkin olen haaveillut siitä että tekisin työssäoppimiseni Suomessa, joten tulisin aikaisin kesällä Suomeen ja hommaisin viimeinkin itselleni kunnon asunnon jossa minä asun YKSIN! Tai sitten Nielsin kanssa. Ja sitten sisustaisin sitä juuri sillä tavalla kuin haluan. Toisaalta voisin käyttää tämänkin mahdollisuuden ja kiertää maailmaa. 

Aikaa matkaani on kuitenkin vielä niin paljon, että tämän tarkempia suunnitelmia en vielä ole osannut tehdä. Lisää postauksia tästä aiheesta tulee varmasti kun prosessini edistyy. En vain malta odottaa seuraavaan syksyyn, jolloin minäkin voin täyttää ja lähettää kaikki paperini New Yorkin kouluun, ja että voin oikeasti miettiä mitä minä tulevalta vaihdoltani haluan.



Hello again dear readers! I first have to say that this post was super long, so I will give a shorter summary of it in English. It is still nine months still my adventure in New York city begins, but there are already things I can start planning or take a look into. I made a short list of these things which I want to share with you, so you can see how my process is going, and maybe also add things I might have forgotten.

1. Budget

From the moment I heard I am going to the big apple, I started thinking about BIG SAVINGS, because living in New York is extremely expensive. This was also the reason I almost didn't apply there, but luckily I talked to my dad and he thought it is a very good experience and said we will figure it out one way or another. So I probably won't end up to the streets. However, we first heard you need to show that you have 6000 dollars on your bank account before you start school at Pace. Well.. Now suddenly they are asking to show 13 000 dollars, hah! Small money for students.. Yeah no. But I will manage!

So how do I make savings then? I applied for summer jobs in Finland, but since my summer vacation starts almost 2 months later than in Finnish universities, nobody wanted me. Sad! Doesn't matter though, because I have a plan B! Right now I am working my ass off here in the Netherlands aside of my studies, which is giving me nice savings. When summer comes I will quit my job and  just escape to my mom's for some weeks and then to my dad's, because living home is always the cheapest option. Free food, free accommodation, here I come. At the same time I will be subletting my room in Utrecht and KABOOM, I save 1200 euros just like that. So hopefully during summer holidays I am not going to spend any of my savings. Hopefully then after summer I can find a job from a café or restaurant here in Utrecht, where I could then stay till the day I leave to New York.

2. Room

I already had to join few Facebook pages where people are offering rooms, so I could see the price range. Of course it would  be a dream come true to move to Manhattan. Living my own sex and the city life. Unfortunately the prices there start from 1200 dollars a month, which is way out of my budget.  Living at the campus of Pace University is even more expensive than that so that is a definite no go. Therefore, I think Brooklyn will be my place. Luckily Brooklyn seems very cute and nice so it is no problem for me. I still hope though that I can get a scholarship which would help then the living in  New York. I also heard it is very hard to find a room from New York, so I am a bit of afraid of this process. But luckily this process will properly only begin around next September.

3. New Camera

I made a post earlier about getting a mirrorless camera, however this post is only in Finnish so you probably would not understand much of it. In that post I was thinking should I buy one, because my current camera was breaking. Luckily my camera started working again, and so I stopped dreaming about a new camera. Now however I have been thinking again about this mirrorless camera, and I think I want to buy it. Especially now when I am not doing any special trips this summer. Also I think New York would be the place to take pictures with a brand new camera.

4. New suitcase

When I was a little 14-year-old Jessica, I got my first big suitcase. Until this day, this red beautiful suitcase has been traveling with me everywhere, and it still works perfectly. It does have some damage though, so for the past years I have been afraid that one day I will get my suitcase back after a flight in thousand pieces, and therefore I think it is time for me to finally buy a new one and let the old red one retire. It is just so crazy how much a suitcase can cost.

5. Visa

Getting a visa is something I can only do once Pace has officially accepted me. This will be around next September or October. However, since I live in the Netherlands, and not in Finland, I must make sure that I can also apply for the visa from here. I do think it is possible, but it would be a horrible surprise in October if it actually wasn't possible. Therefore I need to figure this out already now.

6. School courses

I talked to Sylvana, a girl who is going to New York already next September, and she told me the courses we are not allowed to choose from this huuuuge course list. Still after the limitations, we are allowed to choose from 1645 courses, instead of 1655, so that won't be a problem at all. The best part is that we are allowed to do PHOTOGRAPHY COURSES!!! The only course I really hoped to study here in the Netherlands as well, but of course it was not possible. So for sure I will take many many photography courses, such as fashion photography, street photography, black and white photography, basics of photography, digital photography and so on. On top of this I am very interested of New york and the visual arts course, graphic design, 3D design, make-up course, studio lighting course, and maybe even some nursing courses to do something completely different. There were also bunch of other courses I am interested of but unfortunately we can only choose around eight courses in total. SAD!

Anyways, like I have already said, my trip starts in January 2018 and ends around May. However, if there is enough money, I hope I can travel in America for a month or two more after my exchange. Otherwise I will just go to Finland and finally find myself my own home where I can just live on my own, and then try to find an internship which I could start in September 2018. It is still long till my adventure, but I will definitely keep you posted about what is going on, and how my preparation is going. Till next time! 

4 kommenttia:

  1. Voi apua miten olenkaan kateellinen hahah! Noi kurssitkin kuulostaa niin unelmilta.. Varsinkin muotikuvaus kuulostaa tosi kiinnostavalta. Tsemppiä kaikkiin valmisteluihin ja odotteluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha itsellä ainakin vielä intoa riittää kaikkeen selvittelyyn, sen verran upealta minustakin kuulostaa! Ja juuri tuo muotikuvaus on se kurssi jonka vuoksi hypin innosta. Kiitos kiitos kovasti tsempeistä <3! :D

      Poista
  2. Kuulostaa tuleva reissu kyllä ihan törkeen siistiltä, vaikkakin vaatii selkeesti suunnittelua. Ihan varmasti on kuitenkin sen arvosta :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIelestänikin on törkeän siistiä <3! Mutta en tiedä miten selviydyn tästä suunnittelusta :D

      Poista