tiistai 12. syyskuuta 2017

5 VINKKIÄ SYKSYN PIMEILLE PÄIVILLE



Syksy on taas täällä, ja paluu arkeen voi ainakin joidenkin osalta olla todella rankkaa (täällä yksi heistä ilmoittautuu!). Itselle paluu arkeen on aina erittäin hankalaa koska unirytmi on sekaisin, mikään ei innosta, ja siksi olen laiskin ihminen ikinä ensimmäisinä työ- tai kouluviikkoina. Tämän jälkeen sitten iskeekin kamala stressi ja katumus etten ole saanut mitään aikaan, kun kaikki muut kaverini taas on, ja sitten hikihatussa yritän saada kaikesta kiinni. Tiedän itseni sen verran hyvin että tämä tosissaan helposti tapahtuu aina pitkän kesän, ja joskus jopa joulunkin jälkeen. Tässä kuitenkin viisi vinkkiä mitkä ovat auttaneet itseäni saamaan rytmistä paremmin kiinni, ja nauttimaan arjen alkamisesta!

1. Syö hyvin ja hemmottele itseäsi hyvällä, mutta silti terveellisellä ruoalla. Lomien aikana minä syön aina hieman mitä sattuu, ja kilojakin yleensä on kertynyt muutama lisää. Tämän vuoksi loman jälkeen minulla on yleensä hieman outo olo, jonka vuoksi olen ottanut tavaksi kokeilla paljon uusia ja terveellisiä reseptejä aina lomien jälkeen. Uudet reseptit innostavat kokkaamaan ja harjoittelemaan ruoanlaittoa enemmän ja se tuo pientä inspiraatiota syksyyn. Syön syksyisin myös paljon säännöllisemmin ja monipuolisemmin kuin lomalla, mutta teen itselleni silti hyvää hemmotteluruokaa, etten missään tapauksessa tule kiukkuiseksi pahan ruoan vuoksi. Muutaman päivän kuluttua huomaan yleensä kuinka kehoni voi hieman paremmin ja kuinka mielialanikin alkaa nousemaan.

2. Vaikka loma on ohi, pidä edelleen paljon hauskaa ja näe ystäviä. Tällä tavalla olen itse saanut paljon vapaamman olon ja muistutuksen siitä että vaikka arki rullaa eteenpäin, saan silti nähdä rakkaita kavereitani ja tehdä mukavia asioita. Joskus jopa ihan innostun siitä että arki on nyt alkanut kun saan sitten viettää enemmän aikaa koulukavereideni kanssa. Kaverit kyllä auttavat jaksamaan arjessa!

3. Urheile. En yleensä huutele mitään urheilusta kun en itse ole mikään urheilullisin ihminen, mutta nyt täytyy sanoa että pieni ekstra liikunta on tehnyt itsestäni virkeämmän. Syksyllä asteet nopeasti tipahtaa kymmenen asteen tienoille, päivät ovat sateisia ja märkiä, ja päivistä tulee koko ajan vain pimeämpiä. Tämä ekstra liikunta ja siitä tuleva energia on todellakin kohdallaan tähän vuodenaikaan!

4. Osta vihko ja ala suunnittelemaan kaikkea ihanaa tulevalle. Mistä sinä pidät? Joulusta, kesästä, lomamatkoista vaiko löhöviikonlopusta? Osta todella inspiroivan näköinen vihko, johon parhaasi mukaan listaat ja suunnittelet asioita jotka innostavat sinua ja joita odotat. Tämä suunnittelu saa ajatuksesi pois arjesta ja voit rauhassa innostua jostain tulevasta. Itseäni tämä on auttanut todella todella paljon. Välillä kun kamala stressi vyöryää päälle, mietin näitä tulevia suunnitelmia ja kuinka näiden toteutukseen on koko ajan vain vähemmän aikaa. Tämä vihkoon raapustaminen kehittää myös keskittymiskykyä, kun keskittyy rauhassa vain itseensä ja omiin unelmiinsa.

5. Anna itsellesi aikaa. Arjen alkaessa sitä helposti unohtaa oman laatu-ajan vaalimisen. Siinä käy helposti niin että kun on töissä tai koulussa, sitä työskentelee, mutta sitten kun olisi oikeasti aikaa vapaa-ajalle, sitä helposti ajattelee edelleenkin niitä tekemättömiä töitä. Tässä tapauksessa yleensä käy sitten niin että sitä makaa sängyssä ja miettii kaikkea sitä työtä mitä ei ole tehnyt, mutta silti ei tee asialle mitään. Samaan aikaan keho ja mieli ei rentoudu ollenkaan ja päähän iskeytyy kamala katumus. Tämän vuoksi on tärkeää asettaa itselle selvät rajat. Kun on aika tehdä töitä, silloin myös tehdään töitä (tietenkin oman jaksamisen rajoissa). Sitten kun taas päätät että tänä iltana haluan pitää omaa aikaa, pidä siitä lujasti kiinni. Älä mieti koulua tai töitä, ja jos pystyt, älä avaa tietokonettasi ja välttele keskusteluita kavereidesi kanssa töistä tai koulusta, koska muuten mielesi saattaa vahingossa harhailla taas niihin tekemättömiin töihin. Sinun pitää muistaa että jokainen tarvitsee lepoa ja rauhaa, jonka vuoksi on hyvä antaa itselleen viikossa useampi tunti aikaa vain olla ja tehdä sitä mitä rakastaa. Sinä olet tärkeä osa omaa hyvinvointiasi joten anna itsellesi aikaa! 

4 kommenttia:

  1. Mä rakastan ruuanlaittoa! On ihana tehä kunnolla ite kaikki, niin siitä tulee terveellistä ja just sellasta mistä ite tykkäät :) Mäki tykkään näin syksyllä kokeilla uusia reseptejä! Paljon tulee muuten tehtyä wokkeja, kalaa ja pastaruokia... nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi saa jakaa wokkireseptejä jos vain on! Minä aina heitän joukkoon ne samat asiat niin olisi kiva kokeiltta jotain uutta :)

      Poista
  2. Hyviä vinkkejä! :) Tulevien juttujen suunnitteleminen piristää kyllä aina :) Varasin liput Ultra Bran Hartwall arena keikalle ja kun ajattelen joulukuussa siintävää konserttia, tää tuleva syksy ei tunnu läheskään niin pitkältä ja ankealta. Syksy ei oo oikein ikinä ollut mun vuodenaika.

    http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukuu tulee onneksi tosi tosi nopeaa! Enää vain muutama kuukausi ja sitten pääsetkin jo sinne. Kuulostaa kyllä tosi ihanalta noin muutenkin <3 Pitäisi itseläkin käydä enemmän konserteissa.

      Poista