perjantai 13. lokakuuta 2017

STRESSILÄÄKKEENÄ JOULU



Onko siellä ruudun takana ketään muuta joka aina syksyisin kamalan stressin iskiessä menee nettiin ja katselee jouluvideoita, suunnittelee ja fiilistelee joulua, sekä nettishoppailee joulua varten, sen sijaan että tekisi niitä rästitöitä jotta saisi tämän stressin pois? Minä olen viime vuosina huomannut kuinka koko ajatus ja fiilis joulusta tuo minun opiskeluelämääni sellaisen ihanan hengähdystauon. Tiedän että on ihmisiä jotka vain stressaavat joulusta, mutta minulle joulu on enemmänkin se fiilis rauhasta ja mielikuva pimeästä ja hiljaisesta talviyöstä tuo hymyn vain huulille. Tänäänkin kun piti aamusta alkaen hoitaa kouluhommia, menin sen sijaan etsimään Tonttu Toljanterin kausia, jotta sitten joulukuussa olisi jotain lapsenmielistä katseltavaa nostalgian vuoksi. En tiedä johtuuko tämä lumen ja joulun kaipailu siitä kun en vuosikausiin ole saanut nauttia pitkästä talvesta, vaan lunta on nähty sellaiset kaksi viikkoa per vuosi. Olen kuitenkin todella kiitollinen siitä että minulla on tällainen pieni "satumaailma" jonne voin aina paeta ison stressin iskiessä.

Joka syksyn kohokohta on ehdottomasti se hetki kun menen ja varaan lentoni Suomeen jouluksi. Vielä en ole uskaltanut yhtäkään joulua täällä Alankomaissa viettää, koska olen niin perinteitä kunnioittava ihminen, eli tiedän että jos tänne jään, niin löytäisin itseni vain itkemässä sängyssä yksinäni koko aaton, eli ihan oman henkisen hyvinvoinnin takia parempi vain mennä kotiin. Tänä vuonna kuitenkin ensimmäistä kertaa ikinä on suunitelmissa viettää aatto isäni luona Vantaalla, ja vasta tämän jälkeen lähteä Kuusamoon kunnon talvimaisemiin. Tästä kuitenkin enemmän sitten lähempänä joulua.

Lennot tuli tälle joululle ostettua tässä muutama päivä sitten, ja siitä hetkestä alkaen olen ollut intoa täynnä ♥︎. Varasin itselleni yhdensuuntaisen lennon, koska näillä näkymin sitten matkani kohti New Yorkia alkaa Helsingistä, sen sijaan että lentäisin ensin siinä välissä takaisin Amsterdamiin. Jouduin varaamaan hieman pidemmän lennon Tukholman kautta, sillä suorat lennot olivat aivan törkeän kalliita, etenkin kun aion tällä kertaa tuoda mukanani kaksi matkatavaraa (rinkan ja ison matkalaukun), jotta minulla on sitten tarpeeksi talvi- ja kesäkampetta myös Jenkeissä. Halvin vaihtoehto sitten toteuttaa nämä suunnitelmat oli varata SAS:in kone BUSINESSLUOKASSA. Eli jep, pikku Jessica aikoo matkata rinkan ja matkalaukun kanssa businessluokassa tänä jouluna. Tuskin tämä nyt sen kummoisempaa on, mutta en kuitenkaan ole koskaan varannut businessluokan reissua, että onhan tämäkin tavallaan uusi kokemus. Olen kuitenkin halkeamassa kohta innosta, sillä haluan reissuun jo nyt heti!

Minkä takia minä sitten nyt stressaan? Ensinnäkin pyysin työnantajaltani 1-2 lisätyöpäivää per kuukausi, mutta hän sitten päätti antaa nuo lisäpäivät per VIIKKO, eli töissä ramppaan tällä hetkellä jatkuvasti. Tämän lisäksi meidän deadlinet koulussa tulevat jo kahden viikon kuluttua, ja kolmen viikon kuluttua tulee minun suunnittelemani lastenkirja olla valmis, ja silloin meillä on myös kokeet. Onneksi tämä lastenkirja alkaa pikkuhiljaa tulemaan päätökseen, ja en malta että saan jakaa työni myös teidän kanssanne! Tässä kuitenkin pieni sneak peek siitä kuinka kirjani alkaa:



Näiden kokeiden sun muiden takia tulee tämä kuukausi blogin puolella olemaan hieman hiljaisempi, mutta marraskuussa päästään sitten taas kunnolla blogihommiin. Tämän vuoksi haluan tähän loppuun vielä pistää pienen New York päivityksen. Hakemukset on nyt virallisesti laitettu Pace Universityyn, eli nyt odotan heiltä meiliä, jotta pääsen sitten varaamaan itselleni lennot. Tämän lisäksi olen näillä näkymin löytänyt itselleni jo huoneen New Yorkista, eli siitä ei tarvitse enää pahemmin stressata. Täytyy sanoa että olen niin onnekas tämän huoneen kanssa, sillä New Yorkissa on niin vaikea löytää ylipäänsä mitään, ja minä onnekas saatoin löytää jo kolme kuukautta etuajassa! Eli siis jokatapauksessa, suunnitelmat New Yorkia varten ovat hyvillä mallilla.

Miten teidän syksynne on edennyt?

4 kommenttia:

  1. Kyllä se siitä hyvin menee! Mullekin äiti osti just lennot Suomeen jouluks - eka kerta vuoden 2014 jälkeen, hups:D Ehkä tänä vuonna tulis enemmän joulufiilistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ihanaa! Varmasti kiva noin pitkän ajan jälkeen olla ihan vain kotona. Itse en ainakaan tuossa tapauksessa jaksaisi ollenkaan enää odottaa. Oletko ikävöinyt näin ylipäänsä talvea?

      Poista
  2. Mä just viimeviikolla ostin uuden joulukalenterin. Sellasen seinälle ripustettavan mihin saa ite piiloteltua kaikkia kivoja ylläreitä, enkä millään malttais oottaa että pääsen täyttelemään sitä. Vietin ite yhen joulun Australiassa, ja muistan kuinka aattona katoin lumiukko-piirrettyä youtubesta ja söin "riisipuuroa" säilyketölkistä :D Onneks joulupäivänä meillä oli vähän enemmän tunnelmaa, vaikka se +30 astetta ehkä veikin sitä joulufiilistä..

    VastaaPoista
  3. Oi ihanaa! Täytätkö kaikki luukut ihan itse vain annatko jonkun toisenkin täytellä niin saat myös yllätyksiä? Joulu Australiassa ei sinänsä kuulosta pahalta, vaikkakin luulen että omalla kohdalla ainakin olisi se joulufiilis poissa :D. Kerran itsekin vietin joulun Thaimaan helteissä, ja juhlistettiin sitä muitten pohjoismaalaisten, jonka vuoksi ruoka oli hieman erilaista, sellaista ruotsalais joulu painotteista. No onneksi siellä oli jätskibuffa haha!

    VastaaPoista