torstai 29. maaliskuuta 2018

WASHINGTON D.C.






Nyt näin pääsiäisen alla haluan kertoa teille vielä kahdesta päiväreissustani, joissa molemmissa kohteena oli Yhdysvaltojen pääkaupunki, eli Washington D.C. Minullahan ei ollut ollenkaan tarkoituksena käydä Washingtonissa kahta kertaa, mutta koska kaverini pyysi niin nätisti että lähtisin uudestaan hänen kanssaan, oli sitä sitten vaikea sanoa ei. Ensimmäisellä kerralla kävin siellä Nielsin kanssa ja tämä matka tapahtui vajaa viikko ennen Meksikoa, ja nyt tämä viimeisin matka tapahtui viime sunnuntaina. Matka Washingtoniin kestää 4-5 tuntia bussilla, riippuen bussin reitistä. Tämän vuoksi matkaan tuli kummallakin kertaa lähdettyä erittäin aikasin. Nyt viime sunnuntaisella reissulla matkaan lähdettiin jopa aamu kuudesta, sillä meidän aamu seitsemän bussi oli yllättäen peruttu. Washingtoniin päästiin jo hyvin ennen puolta päivää, jonka vuoksi kummallakin kertaa meillä oli hyvät 8-10 tuntia aikaa nauttia kaupungista ennen kuin bussimme lähti taas kohti New Yorkia.

Kun astuin ulos Union Stationilta, ensimmäinen asia johon kiinnitin huomioni oli hiljaisuus. Ei kuulunut autojen hurinaa tai tööttäilyä, ei ihmisten puheensorinaa tai tietöiden ääniä. Oli niin täydellisen hiljaista että sitä ihan säikähti kuinka hyvin omia ajatuksia pystyikin taas kuulemaan. Mielestäni tämä oli niin ihanaa vaihtelua New Yorkin hälinään. Toinen huomiota herättävä asia hiljaisuuden lisäksi oli ihmisten vähäisyys ja katujen siisteys. Kadut olivat lähestulkoon molemmilla kerroilla koko päivän tyhjinä ja kadulla ei näkynyt roskan roskaa. Minusta oli niin hurja ajatellä että tämä kaupunki on Yhdysvaltain pääkaupunki, sillä se vaikuttaa niin pieneltä ja hiljaiselta.

















Washington itsessään oli erittäin upea, mutta tavallaan paikka jossa yksi päivä on ihan tarpeeksi, sillä kaduilla sitä nähtävää ei kuitenkaan ole niin paljoa. Washingtonissa on kuitenkin paljon ilmaisia museoita joissa voisi helposti vierähtää kokonainen päivä, mutta jos ei ole museoista kiinnostunut, voi Washington käydä nopeasti tylsäksi. Nämä museot ovat kuitenkin samankaltaisia kuin New Yorkissa, joten kävimme ainoastaan Capitolissa, joka ei periaatteessa ole museo, mutta kuitenkin nähtävyys jossa saa ilmaisen turistikierroksen Capitolin ympäri. Tämän lisäksi Washingtonista löytyy monen monta muistomerkkiä ja monumenttia, sekä tietenkin itse valkoinen talo. Välillä keskustassa kävellessä tuli sellainen olo että kuin olisi Helsingin kaduilla kävellyt. Katukuvassa oli paljon Suomesta tuttuja kerrostaloja ja erilaisia Helsingin eduskuntataloa vastaavia rakennuksia. Minusta asuinrakennukset Washingtonissa olivat näin ylipäänsä hienoja, mutta pidemmänpäälle niihin ei sitten enää kiinnittänyt huomiota sillä niistä puuttui jotenkin se historia.

Sään suhteen minulla kävi todella hyvä tuuri, sillä molemmilla kerroilla aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta. Kevättä oli selvästi ilmassa ja sen vuoksi raahaamani talvitakki oli aivan liikaa. Löysimme muutaman todella kivan ruokapaikan Washingtonin keskustasta, joten päivä meni hyvin ensin kävellessä edes takas kaupunkia, ja kun kaikki oli nähty oli hyvä istua ravintolassa odotellen bussia. Minusta Washington D.C. on ehdottomasti paikka joka jokaisen tulisi nähdä ainakin kerran. Minuun se kaupunki teki vaikutuksen erityisesti ensimmäisellä visiitilläni, vaikkakin nyt kun sen on kaksi kertaa nähnyt, ei minulla oikestaan ole enää tarvetta palata. Jos kuitenkin päädyn vielä joskus Washingtoniin, haluan ehdottomasti päästä vierailemaan sisälle valkoiseen taloon. Sitä varten pitää kuitenkin tehdä erityisjärjestelyjä ja varata kierros, joten sen takia ei sitä nyt tullut tehtyä.

Nyt sitten kohti pääsiäistä ja pääsiäisen tuomia kevät säitä ja suklaamunia! Hyvää pääsiäistä teille ♥︎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti