keskiviikko 30. elokuuta 2017

15 X NETFLIX

Aina hyvän sarjan päätyttyä tulee itselle sellainen fiilis että mitä nyt. Uuden sarjan aloittaminen on aina hankalaa kun siinä menee oma aikansa että pääsee juoneen mukaan, ja joskus käy myös niin että juoni paljastuukin huonoksi ja sitten pitääkin lopettaa kesken kaiken ja koittaa seuraavaa sarjaa. Minä olen katsonut Netflixiä aina silloin tällöin jo vuosikaudet, ja näiden vuosien aikana olen myös kerennyt näkemään niin aivan loistavia, kuin surkeitakin sarjoja. Itse aina pyydän suosituksia kavereilta, mutta vain muutaman kerran olen oikeasti saanut hyvän vinkin tv-sarjojen suhteen. Tämän vuoksi halusin nyt kerätä teille lukijoille ison listan sarjoja, joita olen pitänyt hyvinä, jollen jopa loistavina. Suurimman osan näistä sarjoista minä vain kahmaisin kerralla sisään, kun juoneen vain juuttui kiinni. Toivottavasti löydät listalta itsellesi mieluisan sarjan, jota voit sitten katsoa pimeänä syysiltana!


Seurasin tänä kesänä muutamaa sarjaa, vaikka täytyykin myöntää että keväällä tuli seurattua paljon enemmän, vaikka kävinkin silloin koulussa ja töissä. Tällä hetkellä minun telkkarissani pyörii eniten Shameless, joka kertoo suurperheestä jossa isä on juoppo ja äiti kadonnut kotoa. Tätä perhettä pyörittää vanhimmat sisarukset, ja he ovat aina kaikenmaailman vaikeuksissa köyhyytensä ja villien luonteidensa vuoksi. Täytyy sanoa että katsoin tätä sarjaa joskus yli vuosi sitten ensimmäisen kerran, mutta silloin en vielä innostunut tästä sarjasta, mutta nyt kun aloitin uudestaan, on sitä vaikea lopettaa. Tälläkin hetkellä haluaisin katsoa sitä vain lisää!



Shamelessin lisäksi olen tänä kesänä seurannut Orphan Blackiä ja Teen Wolfia. Molemmat näistä sarjoista olen aloittanut jo vuosikaudet sitten, mutta molemmista alkoi nyt kesällä viimeiset tuotantokaudet, joten pakko nekin oli kaikkien niiden kausien jälkeen katsoa. Orphan Black oli sellainen sarja joista ensimmäiset kaudet minun oli pakko vain kahmaista sisääni. Se oli niin hyvä! Mutta sitten jossain vaiheessa kun kaikki alkoi mennä koko ajan vain monimutkaisemmaksi iski minuun tylsyys ja lopetin sarjan. Aloitin tämän sarjan katsomisen sitten jälleen kerran vuosi pari myöhemmin ja sen takia päädyin katsomaan sarjan kaikki tuotantokaudet, ja voin sanoa etten koskaan saanut takaisin sitä alun hohtoa, mutta oli se silti hyvä. Teen Wolfissa minulla meni hieman toisinpäin. Kun silloin aikoinani aloitin tämän sarjan, olin todella skeptinen, sillä ensinnäkin sarjan nimessä on sana 'teen', joka huutaa korvaani heti että ei ei, ja sitten tämä kertoo ihmissusista ja muista olioista. Pelkäsin kovasti että sarja olisi täynnä Twilightin tyylistä teinidraamaa, mitä siinä ehkä oli hieman enemmän ensimmäisillä tuotantokausilla, mutta sitten tämä sarja vain imaisi mukaansa. Tästä sarjasta tuli mielestäni välillä jopa todella pelottava ja voisin luokitella melkein kauhusarjaksi, koska se oli vain tehty niin hyvin. Mielestäni ei ole ollenkaan teinisarja tämä, vaan sopii paljon vanhemmillekin. Eli kunhan pääset yli 1-2 tuotantokaudesta, tulet varmasti pitämään sarjasta todella paljon!


Jos sitten Teen Wolfin kauhun sijaan haluaa jotain todella kepeää ja hilpeää katseltavaa, suosittelen sydämeni pohjata Anne with an E sarjaa. En olisi koskaan uskonut pitäväni tästä sarjasta, mutta jokin siinä näyttelijässä ja tarinassa vain veti puoleensa. Ensin Annen näyttelijä hieman ärsytti, mutta sitten heti nopeasti tämä ärsytys muuttui ihastukseen, ja halusin vain heti tietää miten tälle Annelle oikein sitten käy. Tämä koko tarina kertoi siis Annesta joka oli orpo ja hyljeksitty ja päätyy lopulta perheeseen, joka ei myöskään ensin lasta halua, mutta nopeasti heidän suhteensakin alkaa muuttumaan. Anne kuitenkin osaa hakeutua ongelmiin koko ajan. Ihana ihana sarja, joka saa auringonkin paistamaan mielessä sateisenakin päivänä!


Anne with an E:n tapaan erittäin helposti katsottava sarja oli myös Surkeiden Sattumusten Sarja, eli A Series of Unfortunate Events. Ensin oli hieman totuteltavaa siinä että How I Met Your Motherin Barney näyttelijä esitti tätä pääpahista, mutta pikkuhiljaa sitä ymmärsi kuinka tämä rooli sopi hänelle todella hyvin. Voin sanoa että sarja on jollain tapaa outo, mutta se sama outous vetosi minuun täysin, ja katsoin tämänkin sarjan kertaheitolla. Luulen kuitenkin että tätä sarjaa kuitenkin joko rakastaa tai vihaa. Tämä sarja kertoo siis kolmesta lapsesta jotka jäävät orvoiksi, mutta perivät suuren omaisuuden, jota tämä pahis setä sitten yrittää kahmia itselleen keinolla millä hyvänsä.


Ja Barneystä puheenollen, How I Met Your Mother on ehdottomasti yksi suosikkisarjoistani jonka olen Netflixin kautta nähnyt. Edelleenkin mielestäni Frendit ovat hieman parempia, mutta oli vain niin ihanaa löytää viimeinkin sarja jossa oli niin niin niin monta tuotantokautta katsottavana. Hyvää huumoria ja hauskoja tarinoita!


Jos hyppään nyt takaisin sarjoihin joita olen vastikään nähnyt, haluan ensin mainita sarjan nimeltä Riverdale. Tämän sarjan katsomisen minä aloitin keskellä koeviikkoja, jotta minä voisin vain uppoutua perus jenkkiteinihömppään. No sitähän se aika pitkälle myös olikin, mutta jokin tässä sarjassa myös upposi minuun. En koskaan jäänyt sellaiseen koukkuun että seuraava jakso piti nähdä heti, mutta antaisin silti hyvät arvostelut tälle sarjalle. Eli jos yhtään tällainen Amerikkahighschoolhömppätarina kiinnostaa, katso tämä!


Seuraava sarja oli todellinen yllättäjä. Minä olen aina aika vakaasti sitä mieltä että pystyn katsomaan vain ja ainoastaan englanninkielisiä sarjoja, mutta sitten aloin katsoa sarjaa nimeltä  3%. Ensin oletin tämän sarjan olevan englanniksi, mutta sitten kun tajusin sen olevankin portugaliksi, en menettänyt sitä hohtoa. Tämän sarjan ensimmäinen tuotantokausi oli aika lyhyt, jonka vuoksi olinkin sitten katsonut kaikki jaksot jo reilu päivän sisään. Tämä sarja kertoo siitä kuinka kamalasta slummista pääsee vuosittain vain hyvin valittu 3%:a väestöstä paratiisiin. Tarina siis näytti tämän raa'an prosessin kuinka näitä ihmisiä karsittiin ja palkittiin testissä, joka seuloisi tämän kolme prosenttia. Hurjemman tästä teki myös sen että näillä ihmisillä oli vain yksi mahdollisuus päästä paratiisiin, ja se mitä kaikkea he tekivät tämän mahdollisuuden eteen oli hurjaa.


Ehkä kuitenkin suurin ylläri josta pidin kovasti oli Designated Survivor. Tämä sarjahan on täysin poliittinen, ja minä inhoan poliittisia sarjoja täysin. Jostain kumman syystä tämä kuitenkin oli todella mielenkiintoinen. Täytyy kuitenkin myöntää että viimeiset 5 jaksoa alkoivat hieman tylsistyttämään kun mitään ei oikein tapahtunut. Mutta tämä sarja siis kertoo designater survivorista, joka on sellainen henkilö joka ei koskaan saa olla samassa tilassa/rakennuksessa kuin presidentti ja hänen seuraajansa, koska jos jotain sattuu kaikille perimysjärjestyksessä oleville, tulee designated survivorista uusi presidentti. Näinhän sitten heti ensimmäisessä jaksossa käy, että tämä henkilö kruunataan presidentiksi, jonka vuoksi on niin mielenkiintoista seurata kuinka tällainen täysi amatööripresidentti osaa johtaa koko maata. Tämä sarja on myös tehty todella todentuntuisesti, jonka vuoksi itsellä tuli sellainen olo että opin jotain presidentin työstä (vaikka saattoihan se olla pelkkää fiktiotakin).


Vielä en ole käynyt läpi yhtään rikossarjaa, joten esittelen nyt heti kaikkienaikojen suosikki Netflix sarjani! En tiedä miksi tämä sarja on mielestäni niin loistava ja miksi se on paras, mutta tässä tarinassa vain kiehtoi kaikki. Kyseessä on siis Dexter jota suosittelen teille niin paljon, ja olen suositellut tätä myös kavereilleni, jotka lopulta myös rakastivat sarjaa. Totta on että ensimmäiset jaksot antavat hieman sellaisen kuvan ettei tämä ole katsomisen arvoinen, mutta hyvät ihmiset katsokaa enemmän ja huomaatte että kyseessä on loistava rikossarja, jossa rikollinen on soluttautunut poliisiin ja toivot joka kaudella vain että Dexter ei jää kiinni, koska hänen murhansa ovat niin tarkasti tehty! (Toivottavasti tuo viimeisin ei kuulostanut liian oudolta haha).


Toinen rikossarja josta pidin yli kaiken oli Frequency. Valitettavasti tämä on taas yksi niistä sarjoista josta tarjotaan vain ensimmäistä kautta (ainakin toistaiseksi). Tarina on kuitenkin tyttärestä ja hänen kuolleesta isästään, joka soittaa menneisyydestä radion välityksellä tyttärelleen. Tämän jälkeen isä ja tytär yrittävät muuttaa menneisyyttä ja selvittää soppiaan omilla aikakausillaan. Tosi tosi hyvä sarja, suosittelen!


How to get away with murder on todella huippujännittävä sarja, jossa vain toivoo ettei kukaan jää kiinni rikoksistaan. Tämä sarja käsittelee siis asianajajia ja asianajaja opiskelijoita, jotka ovat osallisena murhaan ja muihin rikoksiin, ja yrittävät sitten mitä ihmeellisin tavoin tunnustaa itsensä syyttömiksi lain edessä. Tämä sarja kyllä koukuttaa heti mukaansa, ja tähän mennessä ainakin mielestäni jokainen tuotantokausi on ollut hyvä.


Jos joku kuitenkin rakastaa onnellista telenovelan tapaista sarjaa, joka on kuitenkin tehty nykyaikaisella tyylillä, kannattaa ehdottomasti katsoa Jane the virgin. Tämä sarja ainakin nappasi minut heti mukaan ja en millään pystynyt lopettamaan. En olisi itse ainakaan koskaan uskonut että tämänkaltainen sarja olisi minua kiinnostanut, mutta väärässä olin. Niin ihanan onnellinen, mutta silti todella "dramaattinen" sarja, jossa kaikki menee väärin ja jossa telenovelan tyyppisesti ihmissuhteet ovat todella solmussa. Tarina alkaa siitä kun Jane tulee vahingossa keinotekoisesti raskaaksi sairaalassa, ja isänä on tottakai kuumimmista kuumin Rafael, ja siitähän soppa sitten alkaa.


Mielestäni Girlboss on todella inspiroiva sarja, jossa nuori ja köyhä nainen alkaa tekemään rahaa sillä että myy vintage vaatteita eteenpäin. Minusta oli vain niin ihana katsoa niitä kauniita vaatteita, jota tämä päähenkilö päällään piti ja osteli, ja muutenkin tämä sarja oli tämmöinen girlpower sarja, josta itsellenikin tuli sellainen fiilis että kyllä minäkin voin.


Viimeisenä suosituksena haluan sanoa sarjan, joka on jo ilman ylimääräisiä suosituksia erittäin erittäin kuuluisa ja suosittu. Kyseessähän on Stranger things, joka on scifi-tyylinen sarja, täynnä kummajaisia ja vauhtia. En ole koskaan pitänyt scifistä, mutta tämä sarja oli uskomaton, ja minusta sarjasta tekee viel uskomattoman ne lapsinäyttelijät, jotka ovat vain niin tosi hyviä työssään! Todella jännittävä ja mukaansatempaava sarja, mutta luulen että tästä sarjasta joko pitää paljon tai sitä inhoaa.

Hyviä Netflix hetkiä teille lukijat! <3







8 kommenttia:

  1. Siis Orphan Black on ihan paras! Varsinkin kun löysin kyseisen sarjan vasta tänä kesänä ja katsoin sitten kaikki jaksot läpi parin kuukauden sisällä:') Se on kyllä totta, että se alkoi mennä vähän monimutkaseks ja pari ekaa tuotantokautta oli parempia. Samoin noi murhaohjelmat on tosi mielenkiintosia! Pitää laittaa testiin toi 3% ja toi surkeiden sattumusten sarja. Muistan kun katoin joskus siitä kertovan elokuvan, hahah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen erityisesti juuri noita 3% ja surkeisen sattumusten sarjaa. Ainakin itse katsoin heti molemmat sarjat alusta loppuun päivän parin sisällä! Toivon että sinäkin tykkäät :)

      Poista
  2. Yritin itse yhdessä vaiheessa katsoa Riverdale -sarjaa, mutta jostain syystä se ei vaan muhun uponnut. Muutama mulle kokonaan uusi sarja tässä sun listassa on kyllä sellasia jotka voisi kurkata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä kaikista sarjoista tuo Riverdale on itsellänikin aika häntäpäässä, mutta silti jostain syystä tuohon koeviikkovaiheeseen se sopi todella hyvin! Toivottavasti löydät jotain muuta kivaa <3!

      Poista
  3. Mahtava lista! Onnistuin sairastumaan syysflunssaan heti muuton ja kuukauden matkustelun jälkeen, joten tänään on täydellinen päivä vaan maata sängyllä ja suurkuluttaa Netflixiä :) Kiitos vinkeistä, vaikuttaa just mulle sopivalta listalta, koska omatkin lempparit on mahtunut tonne mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toivottavasti paranet pian!! Mutta onneksi Netflixin katsominenkin on joskus todella vapauttavaa ja rentouttavaa, joten sairaana on aina mielestäni ansainnut kunnon Netflix maratoonin!

      Poista
  4. Jes, tosi paljon mulle uusia tuttavuuksia! :) Pitääpäs tutustua näihin sarjoihi vähän paremminkin. Shameless on tällä hetkellä munkin suosikeissa. Kunpa seuraava kausi ilmestyisi mahdollisimman nopeasti Netflixiin! :D

    http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ihan sama tuon Shamelessin kanssa! Haluan koko ajan vain katsoa lisää ja ärsyttää kun poikaystäväni haluaa katsoa sitä yhdessä, ja minä kun haluaisin vain töllöttää sitä myös yksinkin vapaapäivinäni. Tosin Hollantiin tultaessa oli aikamoinen shokki kun tajusin että Shamelessia ei tarjota täällä Netflixissä! Pitää sitten yrittää löytää nuo jaksot jotain muuta kautta :)

      Poista