tiistai 29. elokuuta 2017

ERIKOISTUN MEDIA-ALALLE

Tältä näyttää perus opiskeluhetkemme: Ruokaa ja nokka kohti näyttöä :)

Kuvia vuoden takaiselta kurssilta kun kuvasimme omaa mainosta




Enää viikko koulunpenkille, ja sen vuoksi tänään saimme aamulla jännittää tulevia luokkakokoonpanojamme, sekä lukujärjestyksiämme, sillä erikoistumisjakson vuoksi meidät kaikki pistettiin aivan sekaisin uusille luokille. Meidän koulullahan on mahdollista erikoistua yhdelle valitsemalleen alalle; media-, kommunikointi-, tai markkinointi-alalle. Olen kuitenkin kuullut huhuja että nyt aloittavat opiskelijat saavat enää valita kommunikoinnin ja markkinoinnin väliltä, sillä mediaa vähennetään vuosi vuodelta vain enemmän. Minullehan tämä kuitenkin oli todella hyvä tuuri, sillä juuri tämän median vuoksihan minä alkujaan tämän koulun valitsin. Päädyin siis Media 3 luokalle, ja onnekseni luokkaani pääsi myös yksi läheisimmistä ystävistäni, joten en ainakaan ole luokassa yksin tumput suorina. Kyllä täytyy kuitenkin myöntää että hieman jännittävä hetki tämä oli, sillä hyvä luokka yleensä tarkoittaa myös tässä koulussa hyviä arvosanoja, sillä niin paljon perustuu ryhmätyöhön.

Nyt siis minulla on seuraavat kaksi jaksoa tiedossa media-alalle erikoistumista, mikä ainakin oman käsitykseni mukaan tarkoittaa sitä että saan valita itse paljon mihin media-alaan alan perehtymään ja voin niitten pohjalta sitten tehdä omat työni. Tämän vuoksi minun tuleekin nyt pian päättää alanko tekemään koulussa enemmän videoita, valokuvia, vaiko graafista suunnittelua. Tämä itse erikoistuminenhan päättyy vasta tammikuun 2018 lopussa, mutta koska vaihtoni alkaa jo aiemmin, tulee minun todennäköisesti sitten New Yorkista käsin tehdä kouluhommia sekä Jenkkeihin että Hollantiin. Ei kovin fiksusti tehty Hogeschool Utrechtiltä. Jos he olisivat fiksuja, olisi heillä kokeet ja muut tehtävät jo hyvissä ajoin joulukuussa eikä vasta tammikuussa. Pitää vain toivoa että kouluni hyväksyy sen että teen kokeeni New Yorkista käsin, sillä jos en voi tehdä, pitää sitten keksiä missä muussa välissä kerkeäisin ne tekemään. Tämän lisäksi tiedän että meillä tulee erikoistumisjakson aikana alkaa hahmottelemaan jo päättötyötämme, jonka sitten kirjoitan 4. opintovuotenani. Tiedän että kuulostaa hölmöltä että aloitan tämän tekemisen jo 1,5 vuotta etuajassa, mutta koska valitsin tehdä vaihdon, työssäoppimisen ja erikoistumisen hieman "väärässä" järjestyksessä, kävi siinä sitten näin.

Tämän erikoistumislinjani vuoksi näyttää myös lukujärjestykseni erittäin tyhjältä. Seuraavat pari kuukautta minulla on oppitunteja ainoastaan maanantaisin ja tiistaisin, mutta luulen että tämä tietää myös paljon kotona tehtäviä töitä. Luulisi ainakin että media-alalla pitää jättää aikaa myös siihen "taiteelliseenprosessiin", jota pitää päässä käydä tuntikausia. Mutta onneksi tämä tyhjä lukujärjestys antaa sitten myös aikaa ihan oikeillekin töille että kerkeän vielä keräämään rahaa vaihtoani varten. Lukujärjestyksen mukaan tulen seuraavat kuukaudet opiskelemaan digitaalista tarinankerrontaa, sekä tulen tekemään isomman projektin jossa voin opetella taitojani media-alalla (mitä ikinä tämä tarkoittaakaan). Tiedän näistä kuitenkin paljon enemmän ensi viikolla jolloin saamme kurssiesitteet sun muut. Olen onneksi odottanut tätä erikoistumista jo pitkään, joten odotukset ovat kyllä korkealla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti