perjantai 18. elokuuta 2017

MATKATAAN YMPÄRI SUOMENMAAN - OSA 1

Yliopiston alku on jälleen kerran aivan nurkan takana. Jotenkin en voi käsittää minne nämä viime viikot ovat vierähtäneet, sillä aika on lentänyt täysin siivillä. Jotenkin en osaa ymmärtää sitä että tulin Suomeen jo melkein kaksi kuukautta sitten. Jos itse saisin veikata kauanko minä olen täällä ollut, sanoisin varmaan että noin kuukauden. Viime viikot ovat olleet myös aivan täynnä tapahtumaa. Kerkesin viettää lapissakin jo hurjat 3,5 viikkoa ja nyt myös siitäkin on jo viikko kun rantauduin takaisin Helsingin puolelle. Sen takia kun tässä nyt on ollut paljon mukavaa tapahtumaa, päätin että laitan kesäkuulumiseni kahteen osaan ja nyt saattekin lukea siitä sen ensimmäisen.

Ensimmäiset kaksi viikkoa Kuusamossa etenivät ilman sen suurempaa tapahtumaa tai seuraa. Vietin  päivät kotona joko pienempien sisarusteni kanssa tai sitten saatoin siskoni kanssa käydä hieman lenkkeilemässä sun muuta ja sain viimeinkin harrastaa erimuotoisia paheita, kuten Netflixin tuijotusta tuntipaikalla ja herkkujen mässäämistä, ilman että kovinkaan huono omatunto iski. Kesää parhaimmillaan haha! Sitten kun Niels, Janica ja Lauri saapuivat myös Kuusamoon alkoi tapahtumaan ja paljon. Viikon sisään oli tiedossa rippijuhlat, toiset teemajuhlat, ja tämän lisäksi halusimme tehdä niin paljon kuin vain kerkesimme, mikä meinasi siis patikointia, ravintolointia ja marjastamista. Emme siis halunneet heittää yhtään aikaa hukkaan, jonka vuoksi teimme heti yhteisen reissun Rukan kesäkelkkaradalle. Minä olen viime vuosina tajunnut kuinka minä vuosi vuodelta pelkään enemmän vauhtia ja liukumäkiä, jonka vuoksi tämän radan paras osuus oli minulle ehkä se tuolihississä istuminen ja maisemien katselu. Selvisimme kuitenkin ihmeen kaupalla tästä mäestä hengissä, vaikkakin aivan mäen lopussa tuli pikkupoika täyttä vauhtia selkäämme kiinni ja kyllä siitä varmaan pojalle musta silmä tuli.





Pitkin viikkoa minulla piti jatkuvasti leipoa jotain tulevia rippijuhlia varten ja nyt hieman huvittaa minun kesä bucketlistani kohta "leivo kesäinen kakku". Juhlien ja muiden kesätapahtumien vuoksi olen tänä kesänä leiponut jo yhteensä SEITSEMÄN kesäistä kakkua. Löysin muutaman todella maukkaan kakkureseptin, jotka syötiin myös lähes yhtä nopeaa kuin ne oli tehtykin. Uusi kakkusuosikkini on ehdottomasti kinuskinen suklaamousse kakku, joka on koristeltu isolla kasalla mansikoita ja suklaasulalla. NAM! Minusta tuli myös voileipäkakkumestari ja nämäkin kakut menivät aivan kuumille kiville. Sen verran herkkua tuo kreikkalainen voileipäkakku oli että saatan nyt tehdä sitä sitten useamminkin.

Nyt voin myös ylpeydellä sanoa että Pieni Karhunkierros on kävelty ilman mitään astmakohtauksia. Itseasiassa tämän lenkin jälkeen olisin helposti voinut kävellä vielä lisää. Tämä reitti oli todella mukava ja juuri sopivan vaativa. Lisäksi maisemat olivat todella hienot! Eli nyt voin tämänkin osan ruksata pois bucketlistaltani. Tietenkin lenkin kruunasi sitten nuotiolla paistetut makkarat. Jotenkin hauska kun koko Kuusamon loman ajan meillä oli vain ruoka mielessä.

Rippijuhlat menivät hienosti. Tuli käytyä kaksi kertaa kirkossa, joka oli ihan jännä noin monen vuoden jälkeen. Minusta oli myös uskomatonta huomata kuinka minun pikkuveljestäni on tullut jo niin iso! Ensinnäkin hän oli viime kuukausien aikana kasvanut varmaan reilu kymmenen senttiä, sillä hän oli venähtänyt jo pituisekseni. Lisäksi oli aivan ihana katsoa poikaa hieno puku päällä. Siitä tulee kohta mies!! Meillä kahdella on ikäeroa hieman reilu 8 vuotta, joten ihan uskomatonta kuinka iso siitä on tullut. Vietimme myös suvumme kanssa keskiaikajuhlia, jossa tämä pikkuveljeni jopa antoi elämänneuvoja pienemmille. Ylpeä sisko vain katsoi vierestä haha!















Jos Kuusamon reissua pitäisi kuvailla muutamilla sanoilla, sanoisin että rakkaudentäyteinen kuvastaisi sitä hyvin. Sitä huomaa niin hyvin kuinka kaikki sisarukseni ovat kasvaneet jonka vuoksi pystyimme viettämään aikaa kunnolla yhdessä ja keskustelemaan kaikesta. Lisäksi suuri aurinkoni reissussa oli nuorin veljeni Jamil, joka on nyt 11kk vanha. Pikkuinen oppi jatkuvasti uusia asioita. Sitä sanottiin uusia sanoja, leikittiin pää olkapää peppu varvasta, löydettiin lamppu, juostiin, käveltiin ensimmäistä kertaa kengät jalassa jne. Tämä poika sai kaikki nauramaan ihan maha kippurassa. Ihana vintiö <3

Kyllä se hieman harmitti kun piti perhe taas jättää kauas eikä tällaiseen ihanaan luontoon pääse taas hetkeen, mutta jotenkin mieleni on henkisesti alkanut valmistautumaan kouluun, ja verrattuna viime vuoteen, minua ihan tekee mieli päästä takaisin koulun penkille. Kuusamon reissun jälkeenkin on keretty jo käymään reissussa, mökillä, Helsingissä sun muualla, mutta saatte sitten pian kuulla missä kävimme pikareissussa ja miten syntymäpäiväni menivät.

Hyviä viimeisiä kesäpäiviä kaikille!





7 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan kuuloinen (alku)kesä ollut sulla! :) Upeita kuvia myös, pikkukarhunkierros on mullakin joskus nuorempana tullut kierrettyä ja kuvistasi muistui kauniit maisemat mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, vaikkakin nyt tämä Suomen sää viittaa jo vähän loppukesään. Ehkä vielä aurinko paistaa Hollannissa ensi viikolla haha! Ja kiitos <3!

      Poista
  2. Ei vitsit miten ihania kuvia <3 mukavan oloinen blogi muutenkin, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi paljon kiitoksia!! <3 Ja tervetuloa seurailemaan! :)

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia! <3 Koko sun blogi on aivan ihana muutenkin :) Jään lukijaksi!!

    www.hennam.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella kovasti!! <3 Tervetuloa lukemaan ja minäkin jään seurailemaan sinun blogiasi!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista