sunnuntai 27. elokuuta 2017

MATKATAAN YMPÄRI SUOMENMAAN - OSA 2
















Ensimmäisessä osassa tätä postausta kerroin viime viikkojen (tai kohtahan sitä mennäänkin jo kuukausissa) ensimmäisestä puolikkaasta jonka vietin perheeni luona Kuusamossa. Takaisin lensimme hieman yli 2 viikkoa sitten, joka tavallaan tuntuu kuin eiliseltä, mutta samaan aikaan tuntuu että Kuusamosta olisi jo ikuisuus. Lensimme siitä sitten Vantaalle 11.8 syntymäpäivieni viettoon. Yleensä minulla on ollut pienimuotoinen stressi syntymäpäivieni vuoksi. Aina sitä stressaa kuinka aika taas hujahti menemään ja sitten on myös se itse synttäripäivänstressi kun jotenkin sitä toivoo kaiken menevän hyvin. Nyt kuitenkin täytyy myöntää, että ensimmäistä kertaa vuosikausiin oli "helppo" täyttää vuosia. Voihan tämä johtua ihan siitä että olen jo viimeiset puoli vuotta vahingossa kertonut ihmisille että olen 23-vuotias, vaikka oikeasti olinkin vasta 22. Mutta mitään ikäkriisiä tänä vuonna ei syntynyt, ja osasin myös ottaa itse syntymäpäiväni todella rennosti. Ei sitä joka vuosi tarvitse bilettää pilkkuun asti. Syntymäpäiväni oli maanantaina 14.8, jonka aloitin meidän kesämökillä Siuntiossa isovanhempieni kanssa. Mielestäni niin leppoisan täydellinen tapa aloittaa oma syntymäpäivä. Leivoin siellä kermaisen kakun jota sitten nautimme lippu salossa heiluen. Tästä jatkoimmekin matkaa Helsinkiin, jossa sitten lähdimme syömään lähimpien ystävieni kanssa ja tästä vielä hieman puistoon istuskelemaan. Ilta oli aivan ihana. Juuri sopivan leppoisa, mutta silti rakkaudentäyteinen. En minä muuta toivonutkaan kuin että saisin vain olla ja nauttia tästä kesäpäivästä.

Synttäreideni jälkeisenä päivänä lähdimmekin sitten toteuttamaan suomalaista kulttuuria, eli häivyimme RUOTSINRISTEILYLLE! Idea tähän reissuun lähti siitä kun Niels ei ole koskaan käynyt Ruotsissa, ja tämän lisäksi hän ei ole koskaan ollut kunnon risteilyllä, joten kyllähän hänet piti tutustuttaa tähän perus Suomalaiseen kulttuuriin. Olimme ehkä säikäyttäneet hänet hieman etukäteen kamalilla känni/övertäminen/laivaputka kertomuksilla, mutta onneksi olimme jo niin vanhoja ja viisaita, että tyhmin teko mitä risteilyllä tehtiin oli ne järkky överisyömiset buffetissa. Mutta ah kun oli hyvää! Ruotsi oli kiva, vaikka hieman pilvinen olikin. Sitä ei vain kuitenkaan saa kauheasti irti niiden viiden-kuuden tunnin aikana mitä siellä rannassa saa viettää. Ensi kerralla täytyy jäädä sinne ihan yöksi. Risteily itsessään oli juuri sitä mitä odotimmekin, ja valitettavasti se meni todella nopeaa ohi.










Risteilyn jälkeen painuimmekin sitten suoraan toiselle kesämökillemme, jossa saimme sitten rentoutua, lukea kirjaa (ja minäkin sain kokonaisen kirjan luettua eli yksi summer bucket listan kohta taas ruksattu), pelata biljardia, ja lillua paljussa. Tämä viikko lähti sitten käyntiin Helsingissä kunnon shoppailulla ja menimme ensimmäistä kertaa ikinä testaamaan Finnkinon Scape leffasalin ja katsoimme siellä vielä Annabelle kauhuleffan, ja minusta tämä oli kauhuelokuvaksi aika hyvä! Minä olen kuitenkin sellainen persoona joka ei säiky helposti, jonka vuoksi kauhuleffat ei tuota minulle mitään pelko efektiä. Tämän lisäksi äitini tuli Helsinkiin joten taas saan nähdä perhettäni enemmän ja vietimme Nielsinkin kanssa jo kolmatta vuosipäiväämme! Vanhapari hah!

Viikon kohokohta oli ehdottomasti Taiteiden Yö. Tapasimme illalla kavereidemme kanssa ja istuimme ensin tunti kaupalla Senaatintorilla, josta sitten kävelimme Töölön lahdelle ja oopperatalolle seuraamaan baletti- ja oopperaesitystä. Minusta taiteiden yössä hienointa on ne valot ja tunnelma. Minusta oli niin ihanaa nähdä Helsinki iltahämärässä, kynttilöiden ja valojen tuikkeessa, samalla kun taustalta kuuluu ihmisten puheensorinaa. Kaunista ja tunnelmallista. Minä muutenkin tulen aina hyvin onnelliseksi erilaisissa tapahtumissa, jotka järjestetään ulkona, ja jonne osallituu tuhansittain ihmisiä.

Miten sinun loppukesäsi on mennyt ja kävitkö sinäkin taiteiden yössä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti