maanantai 6. marraskuuta 2017

ENSIMMÄINEN OMA RINKKANI

Ai että, kuka olisi uskonut että rinkan ostaminen saa ihmisen hyppimään innosta? Itselleni ainakin kävi näin. Rinkan ostaminen minulle tarkoitti jotain tulevaa seikkailua, reppureissaamista. Itse en välttämättä yhdistä rinkkaa patikoimiseen ja metsässä tallaamiseen, vaan nimenomaan reissaamiseen, jossa tarkoituksena on mennä paikasta A paikkaan Ö ja käydä välissä sitten nuo kymmenet muut etapit läpi. Minä nyt ensimmäistä kertaa ikinä ostin itselleni oman rinkan, jonka kanssa toivottavasti tulen käymään monet reppureissut läpi, alkaen ensi keväisestä Jenkki reissusta, jossa näillä näkymin tulen matkustelemaan ympäriinsä bussilla. Rinkka maksaa yleensä sen verran paljon (tai ainakin yleensä), että sen oikean valitsemiseen ja löytämiseen menee oma aikansa. Itse suosin nettikauppoja tässä tilanteessa, koska kaikki eräkaupat ovat oikeasti törkeän kalliita, ja netissä oli isompi valikoima. Sitten viimeinkin oikean löytäessä kamala jännitys alkoi onko rinkka sellainen kuin kuvitteli.

Minähän olen tai ainakin olin aivan puupää rinkkojen suhteen. En ollenkaan tiennyt mikä litrakoko vastaa mitäkin kokoa, mikä rinkka on hyvä nimenomaan reppureissaamiseen, ja mitä rinkassa kannattaa oikeastaan olla että sitä voi kantaa ympäriinsä. Jouduin oikeasti tekemään kunnon tutkimustyötä netissä ennen kuin sain jotakin kuvaa siitä minkälaisen rinkan minun tulisi ostaa. Minusta rinkassa on tärkeintä se koko ja mukavuus kantaa. Ohuet olkaimet tai remmien vähyys voi tarkoittaa sitä että rinkan paino on oikeasti ikävästi ainoastaan sinun harteillasi, jonka vuoksi tässä tapauksessa se halvin 30e rinkka ei välttämättä ole se minkä haluat. Myös liian pieni rinkka voi olla ärsyttävä kun haluaisi pakata mukaan hieman enemmänkin tavaraa.


Ja anteeksi huonolaatuiset kuvani. Minun kamerani on edelleenkin lainassa kaverillani niin joudun turvautumaan puhelimeeni.


Rinkka tyhjänä


Ja ihan virallinen kuvasto kuva otettu backpackspullen.nl sivuilta


En ole varmaan ikinä postannut peiliselfietä, mutta tämä nyt ajoi tässä tapauksessa parhaiten asian :D Eli rinkka selässäni!



Kun puhutaan litrakoosta, netissä sanottiin aina että usko tai älä, mutta sinä et todellakaan tule tarvitsemaan rinkkaa joka on isompi kuin 60 litraa, koska sinä et halua kantaa enempää tavaraa. Sitten aloin pohtimaan että tällä varmasti tarkoitettiin niitä patikoijia jotka lähtevät luontoon ja tuntikausia joutuvat rinkkaa selässään kantamaan. Minä olen kamala monsteri kun puhutaan pakkaamisesta, ja pakkaan aina niin paljon kuin vain voin. Varsinkin jos kyseessä on yli kahden viikon matka, haluan ottaa sopivasti tavaraa myös sitä varten mukaan. Tämän vuoksi halusin isomman rinkan kuin vain tuon 60 litraa.

Litrakoon ja mukavuuden lisäksi kriteerinä oli tietenkin myös hinta, ja hieman ehkä myös ulkomuoto.  Olin juuri kesällä ostanut itselleni uuden, hienon, ja ison matkalaukun, jonka vuoksi en halunnut maksaa aivan maltaita tästä rinkasta. Löysin todella halpoja vaihtoehtoja, jotka olivat siinä 30e paikkeilla halvimmillaan, mutta ainakin näissä materiaali näytti todella kehnolta ja rinkat erittäin epämukavilta, joten ne jäi minulta sitten ostamatta. Vasta noin 60e paikkeilla alkoi näkymään hyvälaatuisia rinkkoja, mikä on edelleenkin erittäin halpa, sillä rinkat voivat helposti maksaa 150-300 euroa. Itselleni loppujen lopuksi jäi taistelu kahden rinkan väliltä, jotka molemmat olivat 70e, mutta toiseen mahtui 88 litraa, ja toiseen 75 litraa. Minua hieman jännitti ostaa tuo isompi, koska jotenkin he antoivat olettaa että se rinkka oli niin iso että hipoisi lentoyhtiöiden kirjattavien matkatavaroiden koko rajaa. Mutta koska tämä isompi rinkka oli mielestäni paljon hienomman näköinen, ja koska siihen kuitenkin mahtuu enemmän tavaraa, ostin lopulta sitten sen, eikä se todellakaan ollut lähellekään edes yhtä iso kuin minun toinen matkaravarani. Rinkan merkki on Highlander, ja rinkan nimi on Rambler 88l. Ostin tämän rinkan koko mustana, jossa on harmaat nyörit, koska jotenkin se näytti minusta todella "ammattimaiselta" ja kauniilta. Tilasin rinkan hollantilaisesta nettikaupasta, mutta jos teitä kiinnostaa, löytyy tämä rinkka varmasti muualtakin Googlaamalla. Parasta tässä oli se että tilasin rinkan keskiyöllä, ja rinkka toimitettiin minulle jo varhain seuraavana päivänä joten minun ei tarvinnut olla jännityksessä kauan.


Tietenkään en ole vielä rinkkaani tositoimessa testannut, mutta kun katsoo tuota taskujen ja rinkkojen määrää, sekä selän tukevuutta, olen enemmän kuin tyytyväinen. Rinkassa on kaksi tilavaa ulkoista taskua, joka ei ole kovinkaan yleistä rinkoissa, mutta helpottaa elämää huomattavasti. Tämän lisäksi yläosasta löytyy sekä pään takaa että yläosan sisäosasta tasku jonne mahtuu pientä tavaraa. Rinkan voi avata sekä ylhäältä että alhaalta, ja kaiken lisäksi yläosa on erotettu alaosasta sillä tavalla että voit sulkea sen "käytävän" joka johtaa alaosaan ja rullata koko alaosan ylös, jonka vuoksi sitä alaosaa ei tarvitse käyttää laisinkaan. Eli rinkka menee myös pienempään kokoon! Tämän lisäksi rinkun etuosaan voi laittaa kiinni vaikka ja mitä ja nyörien alle voi laittaa vaikka takin kiinni. Mielestäni todella kätevä rinkka!

Nyt en malta odottaa että pääsen ottamaan rinkkani ensimmäiseen reissuun. Otan rinkkani ja uuden matkalaukkuni nyt jouluna mukaan Helsinkiin, josta minun matkani sitten kohti New Yorkia alkaa. Eli tätä päivää odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Oi, kyllä oman ekan rinkan ostaminen on jännää! :D Itsellä on tällä hetkellä Ospreyn 50 litrainen rinkka, millä oon onneksi pärjännyt hyvinkin niin vaelluksia kuin pitempiä reppureissujakin. Itse oon just tooosi kevyt pakkaaja, ja jos en ole vaeltamassa (tarvii enemmän tilaa makuupussille, vesipulloille, kaasukeittimelle, ruualle yms) niin irrotan kokonaan rinkasta sen päällimmäisen lisätilaosan :D Ainakin on kevyt kantaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sitä itsekin osaisi pakata silleen todella kevyesti. Siinä mulla tavoite :D Välillä kyllä katson ja toljotan tuota 88 litran rinkkaa ja mietin että onko tämä nyt kuitenkin liian iso, mut sitten vaan kiristän nuo remmit ja totean et se on pienempi kuin miltä näyttää haha. Ja kaikki sanoo etten ikinä osaisi pakata pieneen tilaan, mikä on kyllä totta. Mun pitäisi ottaa sinusta roolimalli tähän pakkaamiseen! :D

      Poista