tiistai 7. marraskuuta 2017

KOTI NEW YORKISTA



Minä päätin olla reipas ja aloittaa oman New York huoneeni metsätyksen hyvissä ajoin. Minulla on ollut omat kauhukokemukseni täällä Alankomaissa asunnon metsästyksestä, ja olen kuullut että New Yorkissa tilanne voi olla jopa Alankomaita pahempi. Esimerkiksi se tyttö joka lähti sinne vaihtoon nyt syksyllä, päätyi lukuisien ongelmien vuoksi asumaan jonnekin nunna-asuntolaan, jossa on kotiintulo-ajat. Minulla on sellainen tavoite etten tuonne samaan paikkaan itse päädy. Toki sen nunna-asuntolan sijainti on kiva ja varmasti huoneet ovat siistit, mutta se maksaa myös maltaita (1500 dollaria kuussa), ja tuo kotiintuloaika rajoittaisi kamalasti elämää.

Koska ulkosuomalaiset ovat todella avuliaita, päätin liittyä suomalaiset NYC:issä Facebook ryhmään. Saman tapaisen ryhmän vuoksi löysin myös ensimmäisen kotini Alankomaista. Laitoin syyskuun lopulla ilmoituksen tähän New Yorkin ryhmään,  ja yllätyksekseni sain vastaukseksi sellaiset 6-8 asuntotarjousta, joista useat olivat sellaisia joita harkitsin, ja yksi jonka halusin ja periaatteessa sen sainkin, mutta nyt tuli takapakkia. Voi olla että nykyinen asukas tässä asunnossa jääkin asumaan sinne tarkoitettua pidemmäksi aikaa, jonka vuoksi en voikaan muuttaa sinne. Itken kyyneleitä täällä, koska tämä asunto oli 30min päästä aivan keskustasta, ja hyvän matkan päässä koululta. Kaiken lisäksi tämä asunto oli niin kaunis ja halpa, ja olisin jakanut sen ainoastaan yhden muun tytön kanssa. Niin täydellinen ja näin jo itseni asuvani siellä!! Mietinkin jo että voiko olla että olin kerrankin näin onnekas ja pääsin näin helpolla? Ehen, en tietenkään. Kaikki oli niin varmaa viimeiset kolme viikkoa, kunnes nyt olen sitten taas tyhjän päällä.

Nämä muut asuntotarjoukset olivat kyllä ihan hyviä, ainakin hinnan suhteen, mutta välimatka kouluun oli semmoista 1-1,5 tunnin luokkaa, jonka vuoksi koitan tässä kovasti miettiä sanoako joo vai ei. Todennäköisesti jatkan kuitenkin etsintää, sillä kyllä sitä luulisi että jotain muuta löytyisi jostain lähempää. Toivottavasti. (Eli jos teillä lukijoilla on mitään vinkkiä, otan kaiken vastaan ;)!) Kyllähän minä sain yhden tarjouksen aivan Times Squaren vierestä, mutta en varmaan jaksaisi pidempään sitä turistirysää, ja kaiken lisäksi se hinta oli taivaita hipova. Enkä viitsisi koko vaihtoa makaroonilla ja pavuilla elää.

Minä en etsi mitään Frendit tyylistä idyllistä asuntoa, vaikka sellainen olisi kuin suoraan unelmista. Ihan vain pieni huone sänkyineen olisi kiva. Ja ikkunan haluan huoneeseen ettei tunnu siltä että laatikossa asuisi haha. Noh, eihän tässä ole enää kuin 62 päivää lähtöön, jossa välissä on joulupyhät. Ja mitäs tässä nyt onkaan tekemättä.. Vakuutus, viisumi, pankkiasiat, puhelinasiat, ASUNTO, kurssirekisteröinnit, kouluhommat täällä Hollannissa, rokotukset...Kyllä tässä varmaan paniikki pian iskee, apua! Pitää pyhittää jokin kokonainen päivä siihen että lähden kahvilaan, tilaan jättimäisen latten, ja alan vain jättämään ilmoituksia ja reagoimaan useisiin ilmoituksiin FB ryhmissä. Jospa sitä sen kautta asunto itselleni löytyisi! Toivottakaa minulle onnea kodin löytämiseen :)!

1 kommentti:

  1. Toivottavasti pian löytyy jotain lähempää koulua! Tuli vaan mieleen, et toimiiko New Yorkissa spotahome.com tai uniplaces.com -tapaiset huonevaraussivustot? Mä otin ekan huoneen Madridista just uniplacesin kautta ja se oli tosi kätevä! Vähän kun ois varannu hotellihuoneen :D

    VastaaPoista