tiistai 16. joulukuuta 2014

Hollannin kurssini

Tänään vietimme pikkujoulua hollannin kurssillani. Tajusin tänään tosissani että pidän kurssistani erittäin paljon. Vaikka olenkin porukan nuorin ja melkeimpä se ainoin jolla ei ole omia lapsia, viihdyn siin seurassa silti hyvin. Koko ryhmähän koostuu n. 35-50v naisista ja yhdestä miehestä, mutta jostain syystä nautin olostani siellä tosi hyvin. Myös näiden ihmisten viisaus hämmästyttä minua. Minusta on niin hienoa kuulla asioita muista maista ja heidän kulttuureistaan ja ihan yleistiedostakin. Tunnit myös koostuvat sillä tavoin että n. 75% on yleistä jutustelua ja loput ajasta koitetaan käydä ihan kunnon kielioppiasioitakin läpi. Minua ei haittaa ollenkaan. Olen myös tajunnut että minua ei haittaa herätä aikaisin aamulla tälle tunnille, sillä minä aina melkeimpä odotan sinne pääsyä.

Tämän päivän tunnin ihana joulubuffet


Teemana viime viikon tunnillamme oli joulu ja uusivuosi. Erityisesti keskustelu uudesta vuodesta ja eri maiden tavoista jäi kovasti mieleeni. Kerroimme tietty myös omista tavoistamme, mitkä aika pitkälti ovat ainoastaan tinan tekeminen (mitä myös kuulemma tehdään Saksassa). Tätä pääsimme myös tänään kaikki kokeilemaan pikkujouluissamme ja voi sitä naurun määrää. En tiennytkään kuinka rivoja vitsejä niinkin aikuiset ihmiset vielä heittävät! Ehkä erikoisimmat ja mielenkiintoisimmat uuden vuoden tavat tulevat mielestäni Ecuadorista. Tunnillamme oleva Ecuadorilainen mies kertoi että he yhdistävät espanjalaisen ja oman maansa perinteen, mikä käytännössä kuulostaa hulvattomalta. Tapana on kuulemma ostaa punaiset alusvaatteet ja pukea ne uuden vuoden aattona päälle. Sitten 12 sekuntia ennen vuoden vaihdetta pistetään 12 rypälettä suuhun niin kuin Espanjassa tehdään ja heti tämän jälkeen heitetään punaiset alusvaatteet tuleen! Siinä sitten ihmettelimme ovatko ihmiset siellä sitten ilkosillaan. Kuulemma Italiassakin on tapana tehdä suur siivous ja heittää kaikki vanha roina ulos ikkunoista. Kadulla kävelijät varokaa! Taivaalta voi jopa tipahtaa pesukone niskaan.

Sulatettiin tina kynttilän päällä :)

Minun tinani


Tämän päivän pikkujouluissa sitten pelattiin lahjanvaihto peliä missä vierähti kepeästi yli tunti ja sitten syötiin kunnolla. Toin itse pullaa ja toinen suomalainen toi glögiä joten täytyi vain todeta että rakastan joulukuuta <3


Sain joululahjan suomalaiselta perheeltäni. Kuulemma tämä suklaalusikka upotetaan lämpimään maitoon ja siitä tulee kaakaon tapaista. NAM!

Onnellisuuskalenteri 16.12
3 päivää Suomeen!!!!!!!!!!!!!!





                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti