perjantai 5. joulukuuta 2014

Sinterklaas

Sinterklaas. Tämä hollantilainen joulu. Hollannissahan ei oikein joulua vietetä vaan juuri tätä Sinterklaasia mikä taas on ainoastaan lasten juhla. Itseäni harmittaisi kyllä tämä sillä mitä aikuiset täällä odottavat ja juhlivat sitten? Minusta on ihanaa että vielä tässäkin iässä ei ole outoa odottaa joulua. Rakastan joulussa eniten sitä odotusta. Tunnelma on niin lämmin ja kotoisa ja lahjojen osto tekee minusta onnellisimman ihmisen ikinä.

Sinterklaas saapui Hollantiin ja tmän jälkeen oli tilaisuus jossa lapset saivat lahjoja


Mikä ero Sinterklaasissa ja joulussa sitten on? No ensinnäkin Sinterklaas ei ole sama asia kuin joulupukki. Tämä mies on jokin turkkilainen mies joka matkustaa kuitenkin Espanjasta laivalla joka vuosi Hollantiin siinä marraskuun loppupuolella. Sinterklaasin apuna toimivat Zwarte Pietet (Mustat Petet) jotka ovat hullunkurisia ja enemmän lapsiystävällisimpiä kuin pelottava ja iso Sinterklaas. Kyllä, mustat Petet. Viime vuodet ovatkin olleet täynnä taistelua siitä onko tämä juhla rasistinen vai ei. Ymmärrän itse molemmat näkökulmat tästä asiasta ja en oikein osaa ottaa itse koko asiaan kantaa. Eroa on myös että Sinterklaas ratsastaa valkoisella hevosella porojen sijaan. Sinterklaas ei myöskään koskaan tule kotiin. Ei ole myöskään olemassa Sinterklaas koristeita joilla ihmiset koristelisivat talot, mikä mielestäni on erittäin tylsää. Perinteistä on myös että 5.12 illallisen jälkeen joku kolkuttaa oveen ja lapset juoksevat ovelle jotta näkisi vilauksen Sinterklaasista. Kuitenkin ainoa asia mitä lapset löytävät oven takaa on lahjasäkki. Tämän jälkeen sitten perheen kesken jaetaan lahjat ja luetaan pitkälle iltaan toisille tekemiään runoja.

Minä vuosi sitten vastaanottamassa Sinterklaasia. Kuvassa Sinterklaas ja Zwarte Pietejä


Vietin viime vuonna Sinterklaasia ihan kunnon kaavan mukaan. Päivää oli hehkutettu paljon, mutta en ymmärrä miksi. Ainut mitä tein koko illan oli että istuin sohvalla ja kuuntelin hollanninkielisiä runoja tuntien verran. Jippii. Ainut positiivinen asia oli tietty lahjat, joita tuli ihan kunnolla. No tulipa kerran tämäkin juhla koettua. Tänä vuonna en sitten tätä juhlaa pättänyt juhlistaa mitenkään. Sain muutaman lahjan mutta siinä se. Sinterklaas on tosiaan ainoastaan lastenjuhla eli miksi edes innostuisin siitä. Harmittaa vaan kovasti että tässä maassa ei ole sellaista asiaa kuin joulu. Tai on heillä joulu mutta ei todellakaan monissa perheissä vietetä sitä niin kuin Suomessa. Onneksi tämä tyttö onkin kotona tämän joulun <3




Onnellisuuskalenteri 5.12
Minut tekee onnelliseksi se fakta että on viikonloppu!



                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti