tiistai 8. joulukuuta 2015

Tip tap tip tap

Luukku 8

Suomalaiset pikkujoulut!

Mainitsin jo itsenäisyyspäivän postauksessa pikkujouluista joihin osallistuin lauantai iltana ja nyt aion aukaista aihetta hieman laajemmin. Eli, pikkujoulut? Milloinkohan olen viimeeksi tällaisiin osallistunut. Minkäänlaista muistikuvaa ei ole, ehkä joskus lukiossa. Tässä vaiheessa kuten jo aiemmin mainitsin olen ollut täysin keskittynyt kouluun ja puhunut englantia lähes 100% ajastani ja siksi pieni suomi irtiotto tuli paremmin kuin tarpeeseen. Sain tietää että aivan naapurirakennuksessa asuu muutama suomalainen, jotka sitten päättivät järjestää pikkujoulut vain ja ainoastaan suomalaisille (ja tämähän oli kirjaimellisesti vain suomalaisille, muille ei ollut tilaa). Silmäni lensivät kyllä auki kun saavuin juhlapaikalle, milloin olen viimeeksi nähnyt hollannissa reilu 20 suomalaista samassa tilassa?! Mistä kaikki nämä suomalaiset tuli?!

Utrechtin joulu


Tarjolla oli joulutorttuja, salmiakkia, pipareita ja glögiä tai öhöm, ennemminkin punaviinia glögillä. Kaiuttimista soi ensin suomalaisia joululauluja ja myöhemmin suomenkielisiä vanhoja ja uusia hittejä. Meininki oli juuri niin kuin suomalaisissa pikkujouluissa yleensä on; ensin istutaan nätisti ja pian alkaakin tanssijalka vipattaa ja jossain vaiheessa huutolaulu biisien mukana kaikuu kovaa ja korkealta. Mielestäni illan ylivoimaisesti paras hetki oli kun me kaikki ahtauduimme pieneen makuuhuoneeseen ja laulettiin (tai ainakin yritettiin) maammelaulua. Oli vain niin absurdi fiilis. Olen edelleen täällä Hollannissa, Suomen reissuun on vielä reilu viikko aikaa, mutta minulla on kaikki nämä ihmiset ympärilläni jotka tietävät tasan tarkkaan mistä oloista minä tulen ja mitä esimerkiksi joulu ja maammelaulu meille merkitsee. Tuli kyllä tosi tosi kotoisa fiilis.

Iso suomiporukka koossa :)

Tässä pari joululaulua jotka ainakin omasta mielestäni ovat aivan älyttömän kauniita. Hyviä joulunodotus iltoja teille kaikille!





                             

2 kommenttia:

  1. Toi Gardiner sisterssin on ihana! Ootko kuunnellu sen niiden version Have yourself a merry little christmas-biisistä?? Siitä tykkään vielä enemmän! :D

    VastaaPoista