tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulutervehdys Amsterdamista

Luukku 1

Joulu Amsterdamin katukuvassa

Joulun voi nähdä, kuulla ja melkeimpä jopa haistaa Amsterdamissa. Kaikki kaupat on ylähyllyjä myöten täynnä joulukrääsää ja ulkovalot ovat kauneimmillaan. Tänään vietin todella jouluisen päivän ensin Primarkissa ostamassa sälää sun toista joulua varten (ja sitä siellä riitti pilvinpimein) ja myöhemmin Amsterdamin katuja vaellellen. Siksi ensimmäiseksi luukun kunniaksi päätin esitellä teille Amsterdamin jouluista katukuvaa.

Kuten olen jo aiemmin maininnut, joulu tässä maassa ei ole yhtä iso juttu kuin Suomessa mutta mielestäni yleistyy joka vuosi enemmän ja enemmän. Yksi suurin ero on että lunta en ole näiden kolmen vuoden aikana ikinä ennen joulua täällä nähnyt ja tuskimpa tulen koskaan näkemäänkään. Lumen sijasta täällä tulee vettä välillä kuin saavista kaataen. Tämä kyllä jaksaa syödä hieman joulumieltäni sillä olen tottunut lapsuudenkotini metrin korkuiseen lumikinokseen. Kuitenkin tässä kaupungissa on jotain taianomaista joka välillä korvaa sen puuttuvankin lumen.

 Toinen aika merkittävä ero on että tässä maassa ei ole mitään perinteisiä jouluruokia. Ateria on tietääkseni yleensä hieman juhlallisempi eli voi olla pihviä ja voi olla kalliita raaka-aineksia mutta nämä ateriat ovat tarkoitettu vain yhdelle aterialle ja se vaihtuu aina vuosittain. Tämäkin asia on mielestäni hieman paremmin Suomessa, sillä perinteet tekee joulusta sen erityisen. Olen pienestä asti pitänyt kiinni perinteistämme ja en aio niitä kyllä koskaan muuttaa, kyllä tulevat lapseni joskus arvostavat että laitoin heidät joka vuosi maistamaan lanttulaatikkoa heh. 

Jokatapauksessa, en minä pahemmin valittaisi jos jouluni viettäisin tässä kaupungissa. Minusta Amsterdam on kaunis omalla tavallaan ja nämä kaikki kanaalit ja vedet jotenkin tuovat minulle hieman romanttisen mielen ja jotenkin yhdistän tämän romantiikan jouluun. Jouluhan on ihmeiden aikaa, myös rakkauselämässä. Tässä esittelen nyt Amsterdamin sateisenjouluiset (ja romanttiset) kadut sekä muutaman makuelämyksen.

Hollanti on syystäkin kuuluisa juustoistaan. Käytiin varmaan viisi juustoliikettä läpi ja ihmeteltiin kuinka juusto voi maistua niin täydelliselle.



Sateinen Amsterdam







Tuore minttutee

Ja kotitekoiset nachot

Sadepilvet päättivät vihdoinkin päivien jälkeen lähteä pois ja sieltä ne sitten paljastivat todella kauniin auringonlaskun!

Tyypillinen Amsterdam kuva

Katsokaa tätä maagista värijuhlaa

Joulumarkkinat



Amsterdam yöllä

Mitäs te lukijat pidätte Amsterdamin joulukoristelusta? Tykkäisittekö te viettää joulunne näissä maisemissa?

                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti