tiistai 13. joulukuuta 2016

13. JOULUKUUTA - TYYPILLISET HOLLANNIN TULIAISET

Joka kerta kun Suomeen menen, ongelmani on sama: mitä tuliaisiksi Hollannista. Olen ostanut jo kaiken mahdollisen hollantilaisen ja raahannut sitten ne mukanani Suomeen. Olen kuitenkin huomannut, että tietyt asiat ovat aivan kestosuosikkeja perheeni mielestä, eikä heitä koskaan harmita että taas tuli esimerkiksi sitä juustoa tuliaiseksi. Haluan kuitenkin esitellä ne minun suosikkituliaiseni Hollannista.


JUUSTO

Minä en nykyään pysty elämään ilman juustoa, sillä tästä maasta sitä löytyy ihan jokaisesta mausta! Syön juustoa välillä leffasnäkkinä tai ihan muuten vain. Lempparimakuihini kuuluu vanha vuohenjuusto, pestojuusto, oliivijuusto, ja chilijuusto. Perheeni myös rakastaa juustoja, jonka vuoksi tuon yleensä sitä yllinkyllin. Juuston hintakaan ei ole liian kauhea täällä, vaikka kuitenkin hipoo Suomen hintoja. Tänä vuonna suunnitelmissa olisi ostaa 2,5kg juustoa yhteensä kotiin hah!

SINAPPI

Ennen en oikein pystynyt hollantilaista sinappia sietämään. Se on niin vahvaa ja niin sinappista, mutta nykään valitsen tämän sinapin heti suomalaisen sinapin ohi. Suomalainen sinappi on todella makeaa, mikä on kyllä myös hyvää, mutta hollantilainen sinappi on vaan niiiiin hyvää. Niin paljon sopivampaa makkaran päälle kuin Turun sinappi.



STROOPWAFFELS

Näitä olen joskus nähnyt myös Suomen Lidlissä, mutta näin ylipäänsä sukulaiseni ovat rakastuneet näihin siirappisiin vohvelikekseihin. Niin hyviä!

SÄRKYLÄÄKE

En siis tosissani tuo tuliaisiksi särkylääkkeitä, mutta sitä minulta yleensä pyydetään tuomaan, koska iso paketti särkylääkettä maksaa täällä juuri ja juuri sen euron.

SUKLAA
Ja eritoten Milkan oreo suklaa. Sitä pyydetään aina tuomaan pilvin pimein, sillä sitä ei vissiin myydä Suomessa? Ja koska se nyt on vain niin hyvää. Samoin suklaakirjaimet ovat tyypillisä Hollannin Sinterklaasin antimia, joita on hauska sitten tuoda myös Suomeen.

Näiden lisäksi olen viime aikoina tuonut paljon koruja ja kelloja sisaruksilleni, sillä niitä saa edullisesti useista myymälöistä. Nyt aloitin myös lastenvaatteiden oston, sillä täällä vaatteet joissain kaupoissa ovat vaan niin paljon halvempia kuin Suomessa. Äiti aina valittaa vaatteiden hinnasta, mutta täällä sen ihan saman vaatteen saattaa saada vain muutamalla eurolla.

Nyt pitäisi vain keksiä voisiko tuliaislistalleni lisätä vielä jotain muuta kivaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti