torstai 8. joulukuuta 2016

8. JOULUKUUTA - VELVOLLISUUDET TIELLÄNI


Onko teillä muilla sellaista ärsytystä sen takia, kun haluaisit vain koristella kotia, laulaa joululauluja ja rentoutua, mutta kaiken pilaa omat velvoitteet? Tällä hetkellä koulu on niin pahaa pakkopullaa, että minua oikeasti pelottaa miltä minusta tuntuu tulla takaisin Hollantiin ja kouluun joulun jälkeen. Minua kauhistuttaa että minusta tuntuisi yhtä kurjalta tulla takaisin Hollantiin kuin kolme vuotta sitten, jolloin koti-ikäväni oli kamalimmillaan. Minun pääni ei kyllä kestäisi sellaista oloa. Se tuntui silloin kuin erolta rakkaan poikaystävän kanssa, koska tuntui siltä että sydämestäni puuttui valtava palanen. Kolme vuotta sitten kuitenkin selvisin, sillä heti joulun jälkeen oli tiedossa 5 viikon reissu Thaimaahan, mutta miten minä nyt selviän, jos tiedossa on juuri tätä mitä se nyt onkin ollut viimeiset puolitoista vuotta?

Tämä jakso koulussa on mielestäni erittäin mielenkiintoinen, mutta samaa aikaa hirvein ikinä, työmäärän osalta. Jotenkin olimme todella epäonnekkaista ja kohdallemme sattui kaikista epäpätevimmät opettajat, jotka joko eivät opeta mitään, tai olettavat meistä aivan liikoja. Tämän vuoksi olimme heti ensimmäisestä viikosta alkaen yhtä stressaantuneita kuin hetki ennen koeviikkoa. Minä olen kuitenkin yrittänyt pysyä kauempana tästä stressistä joka ryhmässämme valtaa, ja en halua kuulla kuinka paljon muut pistävät tai eivät pistä aikaa kouluunsa. Olen huomannut, että voin kaikkein parhaiten kun vain teen asiat omassa tahdissani, enkä huolehdi muista. Tietenkin kuitenkin noudatan ryhmän sisäisiä deadlineja, mutta muuten teen asiat omalla tavallani ja tahdillani.

Mitä me sitten tällä hetkellä koulussa teemmekään? Ehkä se sana joka kuvastaa parhaiten tätä jaksoa on tutkimustyö. Me kahlaamme satoja nettisivuja ja artikkeleita läpi ja koitamme tehdä hyvää markkinointisuunnitelmaa eräälle sheivaus brändille. Kuulostaa ehkä hieman tylsähköltä, mutta se on yllättävän mielenkiintoista. Tämän lisäksi opiskelemme markkinointi kommunikaatiota ja sosiaalista mediaa. Tämä on se hieman tylsempi osuus, koska tämä sisältää niin monen monta mallia ja kaaviota, joita pitää soveltaa, ja jotka pitää tietää sydämen pohjalta kokeessa. Hyi.

 Lemppariaiheeni on kuitenkin yrittäjyyskurssi, jossa kuvainnollisesti perustamme haluamamme yrityksen ja koitamme markkinoida sitä usealla some kanavalla.



Meidän oma yrityksemme on nimeltään The Kitchen Club, joka on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluaisivat mennä ulos syömään kavereidensa kanssa, mutta eivät silti halua käyttää liian paljoa rahaa siihen. The Kitchen Club tarjoaa useita kauniita keittiöitä, jonne opiskelijat voivat tulla kokkaamaan omat ruokansa, pientä maksua vastaan, ja tutustua uusiin ihmisiin ruokailutiloissa. Useiden opiskelijoiden ongelma Hollannissa on juuri se että joko heidän keittiössään ei ole kaikkia tarpeellista  välineistöä, kuten uunia tai mikroa,  keittiössä kokkailee joku muu jatkuvasti, tai keittiö on niin kamalassa kunnossa ettei siellä haluta kokata, eikä todellakaan haluta kutsua kavereita kylään kokkailemaan. The Kitchen Clubista löytyy hienot keittiö- ja ruokailutilat, jonne mahtuu jopa 6o kokkaajaa yhtä aikaa. The Kitchen Club tarjoaa aivan uudenlaisen ravintolakokemuksen ja ainakin itse menisin heti kavereideni kanssa kokeilmaan. Nyt me tarvitsemme paljon paljon tykkäyksiä, jotta pääsemme kurssistamme läpi, joten availehan seuraavat linkit ja käy tykkäämässä tai seuraamassa! :)

https://www.facebook.com/thekitchenclubutrecht/
https://www.instagram.com/thekitchenclubutrecht/
https://nl.pinterest.com/thekitchenclubu/
https://web.whatsapp.com

Kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti