perjantai 9. joulukuuta 2016

9. JOULUKUUTA - GLÖGIÄ MÄ METSÄSTÄN

Glögiä?? Pipareita?? Mistä??

Mä oon nyt viime päivät metsästänyt ja etsinyt, mutta ei mistään vain löydy. Mielessäni pyörii tällainen aurajuusto-piparkakku haave, jonka kylkeen voisi ottaa hörpyn kuumaa glögiä, mutta haaveeni näyttävät menevän kaukaisiksi haaveiksi, sillä en näitä mistään löydä! Tyhmä Sinterklaas on vienyt piparitkin pois markkinoilta, ja pipareiden sijaan myydään Sinterklaasiin sopivia piaparipapanoita (tai siltä ne näyttävät), eikä niihin pahemmin mitään juustoa dippailla. Piparkakku on niin jouluinen asia, mutta silti niitä ei vain myydä. Glögin himon olen saanut pari kertaa taltutettua marssimalla lähmimpään baariin, josta saa saksalaista lämmintä viiniä. Ensin en tästä mausta niin paljoa välittänyt, mutta kyllä se nyt pikkuhiljaa alkaa minullekin kelvata. Mutta se aito ja oikea glögi...

Tiedän että näitä myydään Ikeassa ja Amsterdamin suomikaupassa, mutta näihinkin paikkoihin on matkaa ja jotenkin aika ja energia ei riitä tällaiselle retkelle. Omien pipareiden tekokaan ei onnistu, koska uunimme on erittäin huono ja menisivät varmasti vain perille. (Äiti jos näet tämän, huomaa hätäni ja tee asialle jotain!!). En millään jaksaisi odottaa kymmentä päivää enää, sillä mitä on joulunodotus ilman jouluherkkuja. Jotenkin olisi myös ihanaa jos kotona tuoksuisi joululta niin pääsisi tunnelmaan vielä paremmin käsiksi, aivan niin kuin äidin luona, mutta ei ei.

Kuitenkin tämä on nyt sellainen jouluherkku jota mieleni vain kuolaa. Samoin olisi ihana päästä käsiin jo joululaatikoihin. Mikäs on sellainen jouluherkku teille mitä te ikävöitte aina välillä?

Tässä vielä kuva jouluisesta Amsterdamista, jolloin en tajunnut mennä suomikauppaan ostamaan pipareita. Mutta todella kaunista ja tunnelmallista oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti