keskiviikko 13. joulukuuta 2017

13 ❅ TEHDÄÄN PAKETTIIN LAPASET





Vielä kerkeää tehdä joulupakettiin jotain kivaa omatekoista ja siksi tässä luukussa esittelenkin teille todella helpot, mutta silti niin nätit neulotut lapaset. Minähän en ollut koskaan ennen neulonut lapasia, ja hieman epäröiden päätin kokeilla tehdä ensimmäiseni, ja voin sanoa että näistä ei todellakaan tullut viimeiseni! Tässä ohjeessa minua kammoksutti eniten tuo palmikoiden tekeminen lapasien keskelle, sillä en ole koskaan tehnyt mitään hieman haastavampaa, mutta tuo palmikoiden tekeminen oli loppujen lopuksi yhtä helppoa kuin vain tavallinen oikein neulottu neule. Paras asia näissä lapasissa on vielä se, ettei niiden tekemiseen mene ollenkaan kauaa! Sain yhden lapasen valmiiksi kahdessa illassa siinä sivussa kun katsoin Netflixiä, joten vielä kerkeää tehdä vaikka kahdet tai vaikka kolmetkin lapaset pukinkonttiin.

Lapasia varten tarvitset lankaa, esimerkiksi seitsemän veljestä, sekä mielellään 4 tai 3,5 kokoiset puikot. Ohjeen lapasiin löysin Lahoarautaa blogista, jonne voit klikata tästä. Lapasten tekoa varten sinun tulee ainoastaan tietää kuinka luoda silmukoita ja kuinka neuloa sekä oikeaa että nurjaa neulosta. Jos et tiedä kuinka tämä tapahtuu, suosittelisin etsimään YouTube videon tästä, sillä sitten näet todella selvästi miten tämä tapahtuu. Huomio! Jos olet vasenkätinen, etsi joko video vasenkätisille, tai tee työ peilikuvana.

Huomasin myös että itselleni kaikista helpoin tapa pitää huolta siitä että kerroksia on molemmissa lapasissa yhtä paljon, ja että peukalo, sekä kärkikavennukset tulevat täysin samalle kohdalle, oli se että tein todella tarkan "kartan" itselleni siitä millä kerroksella olin. Itse vain joka kerroksen alussa tein viivan vieri viereen, ja kahdennentoista viivan jälkeen neuloin palmikko kerroksen, jonka jälkeen aloitin karttaani uuden rivin merkiksi siitä että uusi 12-sarja alkoi. Ja jos aloitin peukalon, kirjoitin karttaani vain että peukalo, ja siten tiesin tasan tarkkaan toista lapasta neuloessani että milloin on peukalon paikka. Sama tietenkin myös kun oli aika tehdä kärkikavennukset.

Hyviä neulomishetkiä! ♥︎



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti