perjantai 8. joulukuuta 2017

8 ❅ JOULULAHJA INSPIRAATIOTA

Joululahjojen ostaminen voi olla suoranaista pakkopullaa. Minulle se ainakin on usein. Ikinä minä en keksi mitä sitä ostaisi kellekin, ja opiskelijabudjettikin rajoittaa todella kovasti. Minulla on todella todella suuri perhe, sillä minulla on viisi pikkusiskoa ja neljä pikkuveljeä, jonka vuoksi en voi kaikille mitenkään ostaa jotain. Onneksi nuorimmat sisarukseni ovat kuitenkin sen verran pieniä, että he saavat muutenkin kasapäin lahjoja muilta sukulaisilta, jonka vuoksi sitten minä yleensä ostan ainoastaan vanhemmille sisaruksilleni, äidilleni, isälleni ja poikaystävälleni (ja joskus myös isovanhemmilleni). Nyt halusin kuitenkin listata omat vinkkini siihen mitä joulupaketti lähimmäisille voisikaan sisältää.


ÄIDILLE

Äidit ovat yleensä sellaisia jotka jaksavat muistella kun sinä olit pieni peiponpoikanen. Tämän takia nostalgiset lahjat saavat tunteet pintaan aivan varmasti ja äiti on liikuttunut kauniista eleestäsi. Äidille suosin kovasti itsetehtyjä lahjoja, jotta hän myös huomaa että lahjaan on nähty vaivaa ja että minä arvostan häntä niin kovasti että tekisin jotain sellaista hänelle. Tämän vuoksi suosittelen että etsit kaikki vanhat lapsuusajan kuvasi, olkoon ne sitten digitaalisessa tai filmimuodossa. Pistä kaikki kuvat kasaan ja tee äidillesi ihana valokuva-albumi. Itse tein tämän saman neljä vuotta sitten, ja se sai äitini täysin kyyneliin. Kaikki ihanat lapsuusaikani kopioituna kirjaan, mitä muuta äiti toivoisikaan! :)

Tämän lisäksi ehdotan että tee äidillesi itse jotain herkkua, kuten suklaata tai toffeeta, tai leivo vaikka jokin ihana kakku. Tai tee ehkä ihana jouluinen sinappi, jonka ohjeen löydät luukusta viisi. Äidit pitävät myös varmasti koruista, joten osta jokin arkinen, mutta samalla hieno ja yksinkertainen kaula- tai käsikoru, jota äitisi voisi pitää ihan arkenakin.

Näiden lisäksi voit hyvin kirjoittaa äidillesi kirjeen siitä mikä tekee hänestä juuri maailman parhaan äidin!



ISÄLLE

Isälle on aina oma miettimisensä kun puhutaan joululahjoista. Ainakin oman isäni kohdalla hän ei koskaan kerro mitä toivoisi lahjaksi, joten joka vuosi olen yleensä mennyt suurin piirtein samoilla linjoilla. Tiedän että sanontaa ätie miehen sydämeen käy vatsan kauttaä käytetään lähinnä deittailu/rakkaus mielessä, mutta mielestäni tämä sanonta käy tähänkin tilanteeseen vallan mainiosti.
Osta isällesi jotain hieman juhlavampaa syötävää mitä ei normaalisti ruokapöydässä ole. Esimerkiksi todella maukkaat juustot tekevät kenet vain onnelliseksi. Juusto ja sitten jokin maukas sinappi tai juustolle tarkoitettu dippi kylkeen, nami! 

Tai ehkä voisit ostaa isällesi todella upean olutlasin! Sellaisen josta hän ei muiden anna juodakaan ja joka saattaa jopa päätyä hienoksi koristeeksi.

Mutta koska ainakin omasta mielestäni isälle on hieman hankalampi keksiä lahjoja, voi hyvin miettiä lahjakortin ostamista, tai Spotify tai Netflix kortin ostamista joululahjaksi. Näille tulee aivan varmasti käyttöä!





SISKOLLE

Siskot ovat minulle aina se kaikkein helpoin kun puhutaan lahjoista, ainakin omasta mielestäni.  Vanhemmat siskot arvostavat varmasti kaikkea mihin vain hieman pistät ajatusta. Voit itse tehdä vaikka kirjeitä joka kuukaudelle, tai tehdä omat saippuat tai kynttilät. Siskot yleensä pitävät myös koruista ja muista helyistä, jotka jollain tavalla kuvastaa teitä ihmisinä. Tämän lisäksi mikä tahansa kodin sisustukseen liittyen varmasti kelpaa hieman vanhemmalle siskolle. Osta vaikka todella juhlallisia teepuruja, keittiöpyyhkeitä, koristeita, sisäkasveja, kokkikirjoja, verhot, mitä vain! 

Nuoremmalle siskolle voi esimerkiksi antaa itse suunnitellun kalenterin. Saat itse valita minkälaiset kannet kalenteriin tulee, minkälaiset sivut, ja mitä se pitää sisällään. Tällaisen kalenterin voi esimerkiksi suunnitella ja tehdä täällä! Näin ylipäänsä niin vanhemmat kuin nuoremmatkin siskot varmasti arvostavat uusia lämpimiä sukkia, yövaatteita, tai ihan vaatteita näin yleisestikin. Nuoremmalle siskolle voi hyvin myös antaa lahjaksi siskojen laatuaikaa, joten vie siskosi vaikka syömään, shoppailemaan tai katsomaan leffaa!


VELJELLE

Minä osaan kaikkein huonoiten ostaa lahjoja veljilleni. Tämän vuoksi minun paketeissa on yleensä ollut vain vaatetta tai jotain DVD:tä. Nyt kun kuitenkin mietin näiden lisäksi veljille voi hyvinkin ostaa miesten kosmetiikkaa, parfyymia, lahjakortteja, ja ehkäpä jokin videopeli. Veljesi myös siskon tapaan varmasti ilahtuisi jos viet hänet syömään tai leffaan. Tai ehkäpä teillä on jokin laskettelurinne lähettyvillä ja lähdette päiväksi ulkoilemaan?


POIKAYSTÄVÄLLE / TYTTÖYSTÄVÄLLE


Tässä on minun jokavuotinen ongelmakohta, nimittäin poikaystävän joululahja. Itse tykkään kovasti tehdä itsetehtyjä lahjoja, joten koitan joka vuosi keksiä jotain luovaa. Uskoisin että erityisesti tyttöystävät olisivat erittäin liikuttuneita itsetehdyistä lahjoista. Itsetehtyjen lahjojen lisäksi kumppanille sopii varmasti lahjakortti jonnekin hemmottelupaikkaan jonne voitte yhdessä mennä, kuten hieronta. Tai ehkä haluat järjestää jotkin mukavat talviset treffit jonnekin. Voit harkita myös pienen hotellireissun buukkaamista. Tavara mielessä kumppanille voi hyvinkin ostaa vaatetta, uuden lompakon tai laukun, yövaatetta, ihania jouluisia sukkia, hajuvettä, kellon, korun, tai jotain elektroniikkaa. Minä olen viime aikoina ostanut poikaystävälleni niin paljon elämyslahjoja, että tänä vuonna saattaa mennä ostokseni materian puolelle, mutta yritän kuitenkin valita jotain sellaista tavaraa joka kuvastaa meitä parina. Muista myös kirjoittaa kumppanillesi kirje jota hän voi lueskella huonoina päivinä!


Toivottavasti näistä vinkeistä on nyt jotain apua jouluostoksiinne. Hyviä shoppailuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti