torstai 14. joulukuuta 2017

14 ❅ PRINSESSA RUUSUNEN BALETTI

Minulla on jo vuosikaudet ollut pienenä haaveena mennä joulun alla katsomaan balettinäytöstä Amsterdamin oopperataloon. Olen pikkulapsesta saakka rakastanut esimerkiksi Barbie ja Pähkinänsärkijä elokuvaa ja katsoinkin sitä aina usein jouluna, jonka vuoksi myös tiedän että juuri tämän balettinäytöksen näkeminen toisi varmasti joulumielen. Kuitenkin, minä kun olen, en saanut koskaan aikaiseksi mennä balettiin.

Nyt sitten kesällä päätin viedä Nielsin Helsingin taiteiden yöhön, jossa hän ensimmäistä kertaa elämässään näki pienen oopperan balettinäytöksen. Hänen ilmeistään päätellen minä ajattelin ettei häntä kiinnostanut moinen ollenkaan, mutta sitten samana yönä hän kertoi kuinka yllättynyt oli siitä että nautti siitä balettiesityksestä ja kertoi että haluaisi mennä katsomaan ihan oikeasti jotain balettinäytöstä. Hän sitten onneksi otti tuumasta toimeen, ja päätti järjestää meille ihanan treffi-illan balettinäytöksen merkeissä. Valitettavasti Pähkinänsärkijää ei tänä vuonna näytetty Amsterdamin oopperassa, mutta Prinsessa Ruusunen sen sijaan näytettiin. Minä olen itse ollut Vantaan Tanssiopiston Prinsessa Ruusunen balettiprojektissa aikoinaan mukana, ja tämäkin esitettiin juuri joulun alla, joten osasin yhdistää tämänkin baletin kätevästi jouluun. Tiesin siis suurin piirtein kuinka tämä baletti tulee kulkemaan, mutta tällä kertaa saan istua yleisössä ja nähdä kuin oikeat ammattitanssijat esittävät hienon pitkän version tästä upeasta baletista.

Kyllä tämä baletti yllätti hyvällä tavalla! En ensin uskonut että jaksaisin tunteja seurata kun tanssijat pyörisivät varpaillaan, mutta yllättäen baletti oli alusta loppuun saakka erittäin mielenkiintoinen. Tarinassa itsessään ei tapahtunut mitään kamalan suuria käänteitä, mutta minusta oli hienoa seurata kuinka taitavia tanssijat olivat. Mitään sen ihmeempiä efektejä ei myöskään käytetty, mutta lavasteet olivat ihan kivat. Kuitenkin tämä esitys oli pidetty hyvin minimaalisena rekvisiitan kannalta, ja esitys oli keskittynyt hyvin siihen tärkeimpään, eli tanssimiseen. Kyllähän sitä itsellekin tuli sellainen että oi jos itsekin olisi tuollainen nätti ballerina, mutta sitten tietenkin se ballerinan elämäntyyli voi olla henkisesti ja fyysisesti niin rankkaa, että ehkä itselleni parempi että pysyn vain yleisössä. Mutta aplodit kyllä tanssijoille! Tarvitaan todella paljon treeniä ja harjoittelemista että tuommoista osaa tehdä! Ja vau sitä lihasten määrää!! Myös klassisen musiikin kuunteleminen oli mielestäni rentouttavaa, ja minusta oli mukava yrittää muistella mitä aikoinaan siinä omassa Ruusunen esityksessä tapahtui kun kyseinen kappale soi. Ja olihan nämä soittajatkin erittäin taitavia käsistään.

Nyt sitten voin ainoastaan suositella teillekin lukijat että lähtekää ihmeessä nauttimaan kulttuurista! Kulttuuria tulee jotenkin näinä päivinä koettua yllättävän vähän, ja ainakin itse olin unohtanut ihan täysin kuinka upea kokemus kulttuuri-esitys voi olla. Se osaa olla yllättävän vapauttavaa ja pisti ainakin itseni hyvälle mielelle. Mukava olla hetki irti töistä, kiireestä ja erityisesti teknologiasta. Menen varmasti balettiin vielä useammankin kerran.

Loppuun hieman huonolaatuista kännykkäkuvaa Amsterdamin kansallis ooppera&baletista!





2 kommenttia:

  1. Itsekin rakastin pienenä Barbie ja pähkinänsärkijä elokuvaa! :D Olen itse jopa nähnyt myös kyseisen balettinäytöksen kun serkkuni oli siinä tanssimassa. Oli yksi lumikeijuista. Baletissa on kyllä ihana käydä vaikka viime kerrasta onkin todella pitkä aika.
    Muuten aivan ihana tuo banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo toi leffa oli kyllä niin upea :D Meinasin tänä vuonna katsoa siskoni kanssa tuon uudestaan jotta tarina muistuisi paremmin mieleen. Toivottavasi minäkin pääsisin katsomaan tuon baletin jonakin vuonna. Ja kiitos kovasti kommentista ♥︎!

      Poista