tiistai 12. joulukuuta 2017

12 ❅ LUMI LASKEUTUI HOLLANTIIN



Minä olen asunut pian viisi vuotta tässä maassa. Tämä on neljäs talveni täällä ja aina olen harmitellut sitä kun tänne ei oikein koskaan sada lunta. Nyt kuitenkin viimeinkin kaikkien näiden vuosien jälkeen Hollantiin iski kunnon lumisade, joka oli vain niin ihanaa ja kaunista!! Ikinä en ole nähnyt näin paljon lunta tässä maassa, jonka vuoksi pystyimme ottamaan pulkatkin esiin ja tekemään lumiukkoja. Jos joka talvi olisi ollut Hollannissa tällainen, olisin varmasti odottanut talvea aina enemmän. Koko maa on viime päivät ollut aivan sekaisin sekä hyvällä että hieman huonommalla tavalla, mutta kukapa ei näin joulun alla voisi kaivata näin kaunista lumivaippaa?

Tiedättehän te sen mitä tapahtuu julkiselle liikenteelle kun Suomessa sataa ensilumi? Junat myöhästelevät hieman ja ihmiset ovat kärttyisiä. Täällä tämä junien hidastelu lumen takia on kuitenkin otettu aivan uudelle tasolle, sillä ne eivät kyllä myöhästele, koske ne eivät yksinkertaisesti vain kulje (ainakaan suurimmaksi osaksi). Ensiksikin haluan sanoa että tälle maalle annettiin 'code red' ihan vain sen takia kun taivaalta tuli veden sijaan lunta. Ja tätä luntahan ei tullut kuitenkaan kuin sen reilu 10cm, joka sitten melkein saman tien alkoikin jo sulamaan pois. Minua varoiteltiin hieman siitä että lumen sataessa junat eivät mahdollisesti kulje, joten kannattaa luottaa bussiin. Sitten sunnuntaina töistä lähtiessäni huomasin jo että kaikki bussini oli peruttu juna-asemalle. Onneksi sain kuitenkin kyydin asemalle josta useat junat ja bussit pitäisivät kulkea ihan normaalisti. Eipä kulkenutkaan, vaan joka ikinen juna ja bussi oli peruttu ja infoon soittaessa tuli vastaukseksi vain että ei kulje mikään, ei kannata matkustaa. Hyvähän heillä on sanoa, mutta pakko kait sitä jotenkin on sieltä metsän keskeltä päästävä kotiin? Kyllä hetken oli hieman hankala olla kun kengät olivat loskan takia märät ja tutisin kylmästä. Onneksi reilu tunnin jälkeen ihmejuna saapui asemalle, ja pääsin sitten Utrechtiin saapuessani hetkeksi kaverini ravintolaan syömään lämmintä keittoa ja juomaan teetä, kunnes matkani poikaystävälleni jatkui. Loppujen lopuksi kotimatkaani meni neljä tuntia, pienen Amsterdamin mutkan kautta, mutta annan tämän kuitenkin anteeksi, sillä oli se lumi sen arvoista. Eilen kuitenkin tämä 'lumimyrsky' oli vielä rajumpi jonka vuoksi koko maa jälleen kerran pysähtyi ja joka ikinen uutislähetys koski tätä lumisadetta. Tämän lisäksi koulutkin oli peruttu. Onneksi olin koko päivän kuitenkin vain kotona, joten sain ihailla tätä lumisadetta sitten ikkunasta eikä minun tarvinnut seistä tuntitolkulla junalaiturilla niin kuin miljoonat muut tämän maan asukit.

Näin suomalaisena minua kuitenkin huvittaa tämä tilanne. Koulut peruttu, mikään ei kulje, joidenkin kauppojen ovet pidetty suljettuina, ja ihmisiä kehotettu pysymään sisällä. Niin minkä vuoksi? Pienen lumisateen joka on ihan arkipäivää Suomessa. Onneksi kuitenkin hollantilaisetkin vitsailivat tilanteesta paljon, sillä heidänkin mielestä on aivan naurettavaa että lumeen reagoidaan noin. Eihän Hollanti todellakaan kuulu minnekään Etelä-Eurooppaan, joten lumen ei pitäisi olla mitenkään suuri yllätys. Mutta näin ylipäänsä olen ikionnellinen että tämäkin maa sai viimeinkin lunta, ja minäkin sain nähdä sen kauneuden! ♥︎









Lumen kunniaksi askarreltiin töissä myös jouluisia koristeita lasten kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti