tiistai 5. joulukuuta 2017

5 ❅ IHANA JOULUINEN OMENASINAPPI



Joulusinappi kuuluu mielestäni jouluun, ja se on mielestäni niin hyvää että minä sivelen sitä aina ison kerroksen kalkkunan tai ihan vain leivän päälle. Aloin itse tekemään joulusinappia kun olin 7. luokalla. Opimme tämän herkun tekemisen kotitalouden tunnilla ja minä muistan että tuolloin emme tehneet ihan tavallista joulusinappia, vaan lisäsimme joukkoon myös omenasosetta, joka teki sinapista miedon ja jouluisen. Tämä sinappi on makeaa, mutta silti erittäin sinappista ja MAUKASTA. Tätä sinappia voi esimerkiksi nauttia juuston tai kinkun tai kalkkunan kanssa, tai vaikka antaa ihan vain joululahjaksi muille.

Tämä sinappi on helpoin tehdä ikinä, sillä sinun ei tarvitse muistaa mitään määriä, sillä jokaista ainesosaa (paitsi ehkä omenasosetta), laitat täysin saman verran! Tietenkin suosittelen että jos suunnittelet käyttäväsi paljon omenasosetta, lisää myös hieman enemmän sinappijauhetta jotta koostumuksesta tulee kiinteämpi. Tarvitset tähän:

❅ Sinappijauhetta
❅ Sokeria
❅ Kermaa
❅ Kananmunaa
❅ Oman maun mukaan omenasosetta
❅ Sekä tietenkin purkin jonne voit sinappisi laittaa! Jos haluat antaa sinapin lahjaksi, mieti miten haluaisit koristella purkin.





Minä päätin tehdä pienen erän sinappia, jonka vuoksi mittasin kaikkia aineita tasan 2dl (ja silti sinappia tuli lähemmäs 500g). Laitoin munat, kerman, sokerin, ja sinappijauheen saman kokoisiin laseihin jotta olisi helpompaa nähdä ainesosien määrä. Sekoita ensin sinappijauhe ja sokeri huolella kattilassa, jonka jälkeen lisäät kananmunat ja kerman. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Ala sitten hiljalleen lämmittämään kattilaa ja muista sekoittaa jatkuvasti. Jatka tätä niin pitkään kunnes sinappi on saostunut. Tämän jälkeen nosta kattila pois liedeltä ja anna sinapin joko jäähtyä itsekseen, tai jos haluat nopeuttaa prosessia, laita lavuaariin kylmää vettä ja aseta kattila lavuaariin ja ala jäähdyttämään seosta. Voit sitten hetken kuluttua lisätä oman maun mukaan omenasosetta sinapin joukkoon. Tietenkin voit myös päättää olla laittamatta ollenkaan omenasosetta sinapin joukkoon, sillä perus sinappi on myös erittäin herkullista sellaisenaan!






Tämän jälkeen säilö sinappi lasipurkeissa, ja jos purkit menee lahjaksi, koristele haluamallasi tavalla. Helppoa ja niin niin hyvää! Minä koristelin purkit kivalla nyörillä, sekä liimasin lahjapaperia purkin ympärille luomaan ihanan jouluisen olon. Tämän lisäksi viimeistelin lahjan pakettikortilla, jonne voin sitten kirjoittaa vastaanottajan nimen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti